Silahlı Kavgada 2 Kardeş Öldürüldü

14 Ocak 2019 01:14

Şanlıurfa'da aynı aşirete mensup akrabalar arasında çıkan kavgada 2 kardeş öldürüldü,8 kişi yaralandı. 
Şanlıurfa'da iki aile arasında çıkan arsa kavgasında 1'i asker, 10 kişi yaralandı. Yaralılardan hayatını kaybedenler olduğu belirtildi. Vali Abdullah Erin, olayla ilgili yetkililerden bilgi alırken hastaneden başhekimin tüm doktorları hastaneye çağırdığı öğrenildi.



Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'ne bağlı kırsal Kanatlı Mahallesi'nde Kubat ve Bugenç aileleri arasında iddiaya göre arsa anlaşmazlığından dolayı kavga yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden astsubay Rıza Alagöz kavgayı ayırmak isterken elinden yaralandı.

Güçlükle sonlandırılan kavgada Bugenç ailesinden Cafer, Ali, Yunus, Necmettin, Abdülkadir ve Vedat isimli şahısların vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları darbeler sonucu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Yaralılardan 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 3 yaralının acil yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Mehmet Kubat Viranşehir Devlet Hastanesi, Muzaffer Kubat ise kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaralılardan Hasan Kubat'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Jandarma mahallede güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



HASTANEDE YARALI MESAİSİ, VALİ BİLGİ ALDI

Olayın ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin hem güvenlik güçleri hem de hastane yetkililerinden bilgi aldı. Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, hastanenin tüm branşlarındaki doktorları da göreve çağırdı.

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK/AJANS URFA

Foto:Arşiv