Urfa CHP Çatı Adayını Açıkladı

12 Ocak 2019 14:00

CHP Şanlıurfa Milletvekili, uzun zamandır gündemde olan ve çok tartışılan 'çatı adayı' ile ilgili basın toplantısı düzenledi.İşte o çatı adayı:VİDEOLU 
CHP Şanlıurfa Milletvekili, uzun zamandır gündemde olan ve çok tartışılan 'çatı adayı' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Aydınlık, çatı adayının Sabahattin Cevheri olduğunu açıkladı.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Şanlıurfa’da siyasetin nabzı bir an olsun düşmezken, muhalefet ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Uzun zamandır gündemde olan çatı adayının ismi bugün netleşti. AK Parti’de Zeynel Abidin Beyazgül isminin açıklanmasından sonra çatı adayı olması beklenen Sabahattin Cevheri ismi bugün kesinleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen toplantıda Sabahattin Cevheri ismi açıklandı.

"ÇATI ADAYIMIZDAN KORKANLAR OLDU"

Şanlıurfa'da aylar öncesinden konuşulmaya başlanan çatı adayını açıklayacaklarını kaydeden CHP İl Başkanı Hayrettin Çıdır, "Bir çatı adayımız gündeme geldi. Sayın Vekilim inşallah gelince onu açıklayacak. Bu çatı adayı Urfa'da çok büyük ses getirdi, bundan korkanlar oldu, ürkenler oldu. Ne yapalım da biz bu çatı adayını bozalım diye düşündüler. Türlü türlü entrikalara girdiler. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak çatı adayımızı destekliyoruz. Çatı adayımızı desteklemek üzere bu toplantıyı destekliyoruz. Bize düşen bu çatı adayını nasıl başarıya götüreceğimizdir" sözlerine yer verdi.



Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı önünde bir grubun eylem yapmasına değinen Çıdır, "AK Parti önünde galyana geliyorlar, eylemler oluyor. Ama maalesef yerel televizyonlarda bir tane denk gelmedim. Ama CHP önünde bir eylem olsa bu ulusal medyaya düşer. Çünkü konuşanlar cezalandırılıyor" ifadelerini kullandı.

"CHP URFA'DA BİRİNCİ PARTİ OLACAK"

CHP'nin Urfa'da birinci parti olacağını aktaran CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Urfa'da birinci parti olacağına inanıyorum. AK Parti her zaman bir hafta geriye atıyor adayları. Bunun sebebini biliyoruz ama bizde Urfa adayı olarak Sabahattin Cevheri adaydır. Bizde Urfa adayı olarak Sabahattin Cevheri'yi destekliyoruz. Bunu dışında herhangi bir partiden olsun diye şartımız yok sadece Allah rızası için destekleyeceğiz. Kendisi açıklama yaptıktan sonra biz arkasında olacağız, destekleyeceğiz. Biz hep birlikte kendi adayımızı destekleyeceğiz. Allah'ın izniyle 31 Mart sabahı onlara bay bay diyeceğiz, yolunuz açık olsun diyeceğiz" diyerek sözlerine son verdi.



Öte yandan toplantıda ilçe adayları da açıklandı. İşte açıklanan ilçe aday isimleri:

Hilvan-Abuzer Bebe

Viranşehir- Şehmus Morçiçek

Halfeti-Ekrem Morçiçek

Eyyübiye- Sinan Kılıç

Bozova- Müslüm Bayar

Akçakale- Ahmet Geçit

Birecik- Hüseyin Kıran

Haliliye-İbrahim Canpolat



Özlem DİKMEN-Mustafa PAYIK/AJANS URFA