AK Parti Aday Krizinin Perde Arkası

12 Ocak 2019 12:01

İşte AK Parti'de İlçe Adaylarının açıklamasının ertelenmesinin perde arkasında yaşananlar.Bir ilçede değişime gidildi. 
AK Parti Şanlıurfa ilçe Belediye Başkan adayı krizine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el atacak. Bir ilçede değişime gidildi.


31 Mart seçimleri öncesi Şanlıurfa'da ilçe adayları krizi yaşandı. Ak Parti genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla bugün açıklanması planlanan 13 ilçe adayının tanıtım toplantısı iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından gözler bir kez daha Ak Parti Genel merkezine çevrildi.



Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki Başkanlığında hazırlanan 13 ilçenin aday listesi kamuoyuna sızdırılmasının ardından bazı ilçelerde kıyamet koptu.


Ak Parti Şanlıurfa il Başkanlığına gelen kalabalık gruplar Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşmüşlerdi. Bu görüşmelerde 3 Milletvekiline tepkiler dile getirilmişti.



Aralarında Birecik, Ceylanpınar, Karaköprü, ilçe adaylarına yönelik artan tepkiler üzerine Numan Kurtulmuş Şanlıurfa programını iptal etmişti.



Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız Ak Parti Genel Merkezine çağrıldı, yeniden görüşmeler yapıldı. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili bazı isimlerin ,ilçe adaylarını belirlenme sürecinde kendilerine yakın isimleri tercih ettikleri, güçlü isimlere ise kişisel ihtirasları nedeniyle karşı çıktıkları tespit edildi.


Ak Partili ikinci en yetkili isim Numan Kurtulmuş, İlçe adayları arasında bazı isimlerin gelen tepkiler üzerine yeniden araştırılmasını istediği öğrenildi. Şanlıurfa ilçe adayları tespitinde oldukça zorlanan ve sık sık büyük sıkıntılar yaşayan Ak Parti genel merkezi sorunun çözümü için en yetkili isme konuyu taşıyor.


Kurtulmuş, Şanlıurfa'daki kriz sonrası ilçe adaylarının yeniden gözden geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

DEĞİŞİM OLACAK


Ak Parti Şanlıurfa ilçe adaylarından bazı isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile değişmesinin söz konusu olduğu öğrenildi. Bu ilçeler arasında ilk değişikliğin yaşandığı iddia edildi.


Resmî olarak açıklanmayan Birecik ilçe adayı Muharrem Atmaca'nın yerine Ak Parti ilçe Başkanı Mahmut Mirkelam'ın aday gösterileceği konuşuluyor.


Birecik ilçesi bu değişimi tartışıyor. Kırsal ilçelerden en az iki ilçe Belediye Başkan adayının da değişmesi beklenilirken, Hilvan ilçesinde ise sıcak gelişmeler yaşandı. İlçenin bazı aday adayları Pazartesi günü Ak Parti Genel merkezinde bazı görüşmeler yapmak için randevu aldıkları öğrenildi.



URFASTAR