Kura İptal Oldu Adaylar Eylem Yaptı

08 Ocak 2019 14:33

Şanlıurfa'da İŞKUR'un 9 aylık geçici iş için duyurusunu yaptığı bin kişilik kontenjana 5 bin kişi başvurdu.  
Şanlıurfa'da İŞKUR'un 9 aylık geçici iş için duyurusunu yaptığı bin kişilik kontenjana 5 bin kişi başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonundaki kura çekimi için sabah saatlerinden bu yana bekleyen işçi adayları, evrak yetişmediği gerekçesiyle çekimin iptal edildiğini duyunca eylem yaptı.


İŞKUR İl Müdürlüğü, kent merkezindeki okullarda 35 yaş üstü temizlik işçisi olarak 9 aylık süre ile çalıştırılmak üzere bin işçi alınacağını duyurdu.

5 bin kişinin başvurduğu iş için adayların belirlenmesine yönelik bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla noter huzurunda kura çekimi yapılacağı duyuruldu. Kurayı takip etmek isteyen başvuru sahipleri sabah erken saatlerinde kuranın yapılacağı Esentepe Mahallesi'ndeki Milli Eğitim Konferans salounu bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu. Saatlerce soğuk ve yağışlı havada bekleyen vatandaşlar, kuranın ne zaman çekileceği konusunda herhangi bir yetkiliye ulaşamayınca İŞKUR yönetimine tepki gösterdi. 5 kilometrelik yol yürüdüğünü belirten bir işçi adayı, "Almayacaksınız bize yalan söylemeyin" dedi.





Polislerin görüştüğü yetkililer, müracaat evraklarını yetiştiremedikleri için kuranın ileriki günlerde yapılacağını bildirdi.

Yaşananlara tepki göster işsiz vatandaşlar polisin uyarısıyla dağıldı.

AJANS URFA