BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN AÇIKLAMALAR

31 Aralık 2018 15:11

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yıl sonu değerlendirme toplantısında basın mensupları ile buluştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yıl sonu değerlendirme toplantısında basın mensupları ile buluştu.


Kendisine yöneltilen tüm soruları cevaplayan Başkan Nihat Çiftçi, partisinin adayı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte seçim çalışmalarını yürüteceklerini ve "tatil etmiyoruz" ifadesini kullanarak genel merkez nezdinde kendisine tebliğ edilecek yeni görevlere hazır olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Şehir genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluş temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, kendisine yöneltilen tüm soruları cevapladı.

Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsü kazanmasından bu yana kurum olarak yaptıkları çalışmaları slayt eşliğinde aktaran Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa halkı her zaman hizmetin en iyisine layıktır" dedi.

"TÜM KURUMLARLA ORTAK HAREKET ETTİK"

Görev süresince tüm kurumlarla birlikte ortak hareket ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Başta Valimiz Abdullah Erin olmak üzere valilik ve diğer tüm kurumlarımızla birlikte ortak çalışmalar yürüttük. Tüm bunların neticesinde Şanlıurfa'mız kazandı. Hiç bir kurumla farklı görüşlere düşerek ayrım gözetmedik. Olası bir sorunda anında bir araya geldik ve anında sorunlara çözüm ürettik. Ama yatırım noktasında özel sektörün üzerine çok görevler düşüyor. Bu konuda iş adamlarımıza tekrardan Şanlıurfa'ya yatırım yapmaları hususunda çağrıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

"MUHAKKAK SURETLE SEÇİM ÇALIŞMALARININ İÇİNDE OLACAĞIM"

Partisinin adayı Zeynel Abidin Beyazgül'e sonuna kadar destek olacağını ve birlikte hareket edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Dün yine adayımız Zeynel Abidin Beyazgül ile bir araya geldik. Kendisinin partimize çok büyük hizmetleri olmuştur. Seçim çalışmalarını yine birlikte yürüteceğiz. Muhakkak suretle seçim çalışmalarının içerisinde olacağım. Ben partiliyim ve partimleyim. Hiç bir zaman Zeynel beyle bir yarış içerisine girmedim. Kendi irademle başkanlık konusunda affımı istedim. Dolayısıyla yarışma içerisinde olmadık ve daha önceden de partimizde birlikte çalışmalar yürüttüğümüz Zeynel Abidin Beyazgül'ün muhakkak suretle destekleyeceğimi belirtirim" şeklinde konuştu.

"TATİLE GİRMİYORUM"

Gazetecilerin yeni döneme ilişkin sorularına da açıklık getiren Başkan Çiftçi, "Bir takım sağlık problemlerim vardı. Şu anda herhangi bir sağlık sorunum yok. Bu zamana kadar edinmiş olduğum bilgi birikimimi de kalkıp dört duvar arasına sıkıştıramam. Bu konuyu yine Başkanım ve genel merkezim ile görüşürüm. Şanlıurfa adına faydalı konumlarda muhakkak suretle yine görev alacağım. Bana başkanımız tarafından görev tebliğ edildiğinde yapacağımı belirtmek istiyorum. Sonuçta tatile girmiyorum. Yerel anlamda irademizin olduğunu genel merkeze ve başkanımıza belirttik" ifadelerini kullandı.

"YAPTIKLARIMLA ELEŞTİRİLDİM"

Görevde olduğu süre içerisinde bazı dönemlerde yaptığı çalışmalarla eleştirildiğinin de altını çizen Başkan Çiftçi, "Çalıştık ki eleştirildik. Yaptığımız çalışmalarla eleştirildik. Ama eleştiri dozajı bazen karalamaya kadar gitti. Özellikle algı yapan bir takım kişiler bu memlekete zarar verdi. Trambüsle ve Köprülü Kavşaklar gibi konular üzerinden kara algı yapıldı. Ama bu millete yönelik yapılan bu hizmetlerin bu şekilde kara bir algı ile ele alınması yine bu şehrin zararınadır. Biz bu şehre hiç bir zaman sıkıntı vermedik. Tüm çalışmamız, tüm gayemiz bu şehrin insanları için oldu" dedi.

"DEVLETİN TÜM PROJELERİNE SAHİP ÇIKTIM"

Karaköprü Köprülü Kavşak yapımına yönelik soruları da yanıtlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Yeri geldi Karaköprü Köprülü Kavşağında eleştiriler aldık. Ben, Şanlıurfa'da devletin yaptığı her çalışmayı sahiplendim. Kendimi hiç bir zaman bu çalışmaların dışında tutmadım. Oranın projesini ve alt yapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Yapımı ise Karayollarına ait. Yine de bu projenin bir an önce tamamlanması için Şanlıurfa'yı seven bir yönetici olarak her zaman işin takipçisi oldum ve olmaya da devam edeceğim. Her zaman pozitif olduk ve elimizden geleni yaptık. Kendimizi devletten ve hükümetimizden farklı görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜM PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm projelerine devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Kurum olarak tüm projelerimiz sağlıklı bir şekilde işliyor. Açık söyleyeyim; bir projemizde duraksama veya erteleme olsa bunu kamuoyuyla paylaşırım. Sebebini açıkça söylerim. Tüm bu çerçevede bize her zaman destek veren tüm Şanlıurfa halkına tekrar tekrar teşekkür edyorum. Her zaman dediğimiz gibi de Şanlıurfa halkı hizmetlerin en güzeline layıktır" diye konuştu.

Toplantının ardından Başkan Çiftçi, gazetecilerle sohbet etti.

URFAPRESS.NET