FETÖ'nün URFA İMAMI Konuştu

27 Aralık 2018 05:02

'Şanlıurfa il imamı,üzerine atılı suçlamaların hepsini reddedip etkin pişmanlıktan yararlanmak istemeyen sanık, darbe girişimi sorumluları için de "İdam" istedi.Şanlıurfa Milletvekilleri Faruk Çelik ve Halil Özcan hakkında iddialarda bulundu. 
'Şanlıurfa il imamı'nın örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri sürdüğü savunmasında, FETÖ/PDY için de terör örgütü ifadesini kullanmaması dikkat çekti.

Üzerine atılı suçlamaların hepsini reddedip etkin pişmanlıktan yararlanmak istemeyen sanık, darbe girişimi sorumluları için de "İdam" istedi.



Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün "Şanlıurfa İmamı" olarak aranan ve yakalanarak Urfa'ya getirilen Osman Nuri Karabaş 6 Aralık'ta görülen davada tutuklandı.

Dava duruşmasına sanık Karabaş ile avukatı katıldı.

Savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık terör örgütü ifadesini kullanmak yerine yuvarlak cümleler ile "FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantım yoktur" diyerek etkinlik pişmanlıktan da faydalanmak istemediğini belirtti.



"URFA'YA KENDİ RIZAMLA GELDİM"

Erzurum'da yaşadığı süre zarfında işi gereği Fetullah Gülen'in matbaacı kardeşi Salih Gülen ile tanıştığını ancak örgütsel hiçbir bağının olmadığını, Adana'da halkla ilişkiler sorumlusu olarak görev yaptığı Işık Dershanesi'nin örgütle bağlantısı olduğunu bilmediğini ve dershanenin KHK ile kapatıldığını söyleyen sanık ifadesinde Şanlıurfa ile ilgili bağlantısını da şu sözlerle açıkladı:

"Şanlıurfa'ya kendi rızam ile geldim. Çağlayan Okulları olarak bilinen eğitim kurumlarında hem şirket hem de halkla ilişkiler sorumlusu olarak faaliyet yapmaya başladım. 2015 yılında hisselerimi satarak yurt dışına gittim. Şanlıurfa'daki ortaklarımıza operasyon oldu. FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantım yoktur. 15 Temmuz ile hiçbir alakam yoktur."



"İKİ VEKİL BENİ GÜLEN'İN YANINA GÖTÜRDÜ"

Fetullah Gülen ile bir görüşmesi olmadığını ileri süren sanık, o dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Faruk Çelik ve Halil Özcan hakkında iddialarda bulunarak "Pensilvanya'ya milletvekillerimiz Halil Özcan ve Faruk Çelik ile birlikte Fetullah Gülen'in yanına gittik. Ben özel olarak Fetullah Gülen ile görüşmek için gitmedim ancak ismini zikrettiğim milletvekilleri bu kişiye karşı sempatilerinin olduğunu beyan ederek beni de bunun yanına götürdüler. Her iki milletvekiliyle farklı tarihlerde ayrı ayrı birlikte Pensilvanya'ya ziyarete gittik. Burada Bam Teli diye adlandırılan mescit gibi bir yer vardı. Burada Fetullah Gülen'in sohbetine katıldık. Bu ziyaretler 2011 ve 2012 yıllarında gerçekleşmiştir. Ben bu milletvekillerini Fetullah Gülen'in yanına götürmedim, onlar beni davet ettiler" dedi.



FARUK ÇELİK İDDİALARI YALANLADI

Ajans Urfa'ya konuşan eski vekil Faruk Çelik, FETÖ İmamı denilen Karabaş ile o dönem sadece Urfa'da tanıştığını, bazı etkinliklerde herkes gibi onlarla bir araya geldiğini söyledi. Karabaş'ın iddia ettiği gibi herhangi bir seyahatin doğru olmadığını kaydederek şunları söyledi:

"Arkadaşı Urfa'da tanıdım. O da ilk yıllar değil, ilerleyen aylarda. Onun ötesinde bir tanışıklığım olmadı kendisiyle. Seyahatim olmadı. Zaten kendisi orada imammış. Biz sonradan öğrendik imamların imam olduğunu. Bunların yapısı bu, herkes iftira atmakla meşgul. Urfa'da tanıdım, Urfa'da görüştük. Bir kaç kere Sabri Ertekin, onların çiğköfte davetleri oldu, herkesin katıldı. Malum o süreçlerde böyle bir durum söz konusu değildi. Benim onun Pensilvanya ile ne ilişkisi var, nedir hiçbir ilişkim, hiçbir konuşmam olmadı. Ankara'ya geldikleri zaman uğradıkları oldu. Bakan olarak şeffaf bir şekilde herkesle ilişkili olduğumuz gibi onlar da gidip gelirlerdi. Urfa'da da bize ev sahipliği yaptıkları oldu ama onun ötesinde hiçbir iletişimimiz olmadı."





"İDAMLA YARGILANSINLAR"

Savunmasının devamında Zaman Gazetesi'ne çocuklarının SBS sınavı testleri için abone olduğunu iddia eden sanık, "Çocuklarımın gittiği okullar saha sonra KHK ile kapatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Örgüte finans sağlamadığını ve il imamı olduğu iddialarını kabul etmediğini belirterek 15 Temmuz sorumluları için idam isteyen sanık "Terör örgütlerini lanetliyorum. 15 Temmuz darbesine katılan herkesin idamla yargılanmasını istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar idamla yargılansın" diye vurguladı.

Sanık beraatini talep etti ancak mahkeme sanığın "Terör örgütü kurma ve yönetme suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 8 Mart 2019 tarihine ertelendi.

AJANS URFA