Urfa İlçeleri Hakkında ŞOK İddia!

23 Aralık 2018 22:11

“Cumhur İttifakı” kapsamında yapılan görüşmeler neticesinde,isim isim ŞOK iddialar.. 
“Cumhur İttifakı” kapsamında yapılan görüşmeler neticesinde; AK Parti’nin Siverek’ten, MHP’nin de Akçakale ve Harran’dan aday göstermeyeceği yönünde mutabakata varıldığı öne sürüldü.


Peki bu ilçelerde hangi adaylar üzerinde uzlaşıldı?


Şanlıurfa’da adeta nefesler tutulmuş AK Parti Genel Merkezinden ilçe adaylarının açıklanması bekleniyor. Henüz adayların ne zaman açıklanacağı netlik kazanmazken Cumhur İttifakı ile ilgili yeni bir iddia kulisleri hareketlendirdi.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurmaylarının Şanlıurfa ile ilgili yeni bir formül üzerinde uzlaştıkları ve bu kapsamda AK Parti’nin Siverek’ten, MHP’nin ise en güçlü olduğu Harran ile Akçakale ilçelerinden belediye başkan adayı çıkarmayacağı öne sürüldü.

Buna göre Cumhur İttifakı kapsamında; AK Parti aday çıkarmayarak Siverek’te MHP’nin belediye başkan adayı Fatih Bucak’a, MHP de Harran’da AK Parti’nin belediye başkan adayı Mehmet Özyavuz ile Akçakale’de ise yine AK Parti’nin belediye başkan adayı göstereceği Mehmet Yalçınkaya’ya destek vereceği iddiası ortaya atıldı.

Mehmet Yalçınkaya

Öte yandan Cumhur İttifakının bu şekilde bir tablo ilçelerin önüne koyması halinde kulislerde; Akçakale'den Abdulhakim Ayhan'ın, Siverek'ten de bir bağımsız adayın çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

KULİS HABER/AJANS URFA