Açlık Grevinde 5 HDP'li Tutuklandı

14 Aralık 2018 22:35

HDP İl binasına düzenlen baskında gözaltına alınanlar adliyeye getirildi. 47 şüpheliden 5 kişi tutuklandı. 
HDP İl binasına düzenlen baskında gözaltına alınanlar adliyeye getirildi. 47 şüpheliden 5 kişi tutuklandı, 1 kişi ise sınır dışı edildi.


8 kişi ise emniyetteki sorgusunun ardından bırakılmıştı.


Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit olduğu gerekçesiyle protesto amaçlı açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için Şanlıurfa'da da açlık grevi başlatan HDP'lilere operasyon düzenlenmişti. HDP il binasına yapılan baskında 47 kişiden Osman Kıkıç, Cemile Dağtekin, Mehmet Altundağ, Osman Aydoğdu ve Mehmet Şahin ile ismi henüz öğrenilemeyen 3 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 39 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI 1 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Adliyeye çıkarılanlardan DBP İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili "Yardım yataklık", Barış Anneleri Grubundan olan Selvi Ötünç, Hadle Oğur ile Şükrü Turgut ve Mehmet Ali Oba ise "örgüt propagandası yapmak" suçu iddiası ile tutuklanırken, 33 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. HDP çalışanı olduğu kaydedilen Suriye uyruklu Halid Müslüm ise, ülkesine gönderilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
AJANS URFA