İlçe Adaylarında Bilgi Kirliliği!

13 Aralık 2018 02:00

Yerel seçimler öncesi özellikle sosyal medyada yapılan isim tahminleri elden ele kesinmiş gibi dolaşıp bilgi kirliliğine neden olurken, bu kirliliğe bir yenisi daha eklendi.AK Parti Şanlıurfa ilçe adaylarının... 
Yerel seçimler öncesi özellikle sosyal medyada yapılan isim tahminleri elden ele kesinmiş gibi dolaşıp bilgi kirliliğine neden olurken, bu kirliliğe bir yenisi daha eklendi.


AK Parti Şanlıurfa ilçe adaylarının cuma günü AK Parti İl Başkanlığınca duyurulacağı ileri sürüldü. Bu söylentinin doğru olmadığı öğrenilirken; adayların kim tarafından ve ne zaman açıklanacağı hala netlik kazanmış değil.
Yerel seçimler yaklaştıkça partiler çalışmalarını sıklaştırırken; AK Parti'nin ilçe adaylarının kim olacağı sorusuna verilen yanıtlar, sosyal medyada algı operasyonları, tahminler ve anketler de gündem olmaya devam ediyor.

Özellikle Şanlıurfa kamuoyu partilerin adaylarını, kimlerin kime karşı rakip olacağını, partilerin hangi isimleri "İşte adayımız" diye tanıtacağını merak ediyor. Bu merak üzerine sosyal medyada hemen hemen her gün isimler üzerinde bilgi kirliliğine neden olan iddialar paylaşılıyor. Tahmini isimler kesinmiş gibi elden ele dolaşırken, bu bilgi kirliliğine Şanlıurfa'yı ilgilendiren bir başka iddia ile devam edildi.

AK Parti, ilçe adaylarının ne zaman açıklanacağını dair henüz net bir bilgi paylaşmazken; kentteki ilçe adaylarının cuma günü AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından açıklanacağı iddia edildi.

Bu iddianın gerçeği yansıtmadığı, mecliste devam eden bütçe görüşmeleri nedeniyle aday isimlerinin bütçe görüşmelerinden sonra açıklanma ihtimalinin güçlü olduğu ve isimlerin kim yada kimler tarafından açıklanacağının belli olmadığı öğrenildi.

AJANS URFA