HDP'lilerin Gözaltı Süresi Uzatıldı

11 Aralık 2018 00:24

HDP Urfa İl Örgütü’ne yapılan polis baskını ve sonrasında devan eden operasyonlarda gözaltına alınan 47 kişiden 30’u, adliyeye sevk edildi.Gözaltı süreleri uzatılan o isimler şöyle: 
HDP Urfa İl Örgütü’ne yapılan polis baskını ve sonrasında devan eden operasyonlarda gözaltına alınan 47 kişiden 30’u, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin gözaltı süresi uzatıldı.

Cezaevinde açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Leyla Güven'e destek için 3 günlük açlık grevinin başlatıldığı HDP il binasına düzenlenen ve sonrasında devam eden operasyonlarda 47 kişi gözaltına alındı.

Perşembe günü düzenlenen operasyonun ardından gözaltında bulunan 47 kişiden 30'u bugün adliyeye sevk edildi ancak gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılan şüpheliler, geri götürüldü.



Yeni Yaşam Gazetesi'nin haberine göre gözaltı süreleri uzatılan o isimler şöyle:

DBP İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, PM Murat Demirkıran, PM İzzet Karadağ, Urfa Barış Annesi Hedle Oğur ve Selvi Öztünç, DBP Suruç Eşbaşkanı Rojda Binici, Servet Kılıç, HDP Suruç Eşbaşkanı Bilal Zeren, HDP Haliliye İlçe Eşbaşkanı Mahmut Manas, Gülten Akpolat, Mahmut Aslan, HDP’li vekil Ayşe Sürücü’nün danışmanı Faruk Badılı, Şeyma Badılı, Partinin çaycısı Halid Müslüm, Serpil Geyik, Mahmut Kuş, Mehmet Ali Oba, Şükrü Turgut, Halil Kotan, Ayşe Doğan, Nazlı Binici, Feryal Çelikbaş, Cemile Dağtekin, Feridun Günbeyli, Mehmet Çiçek, Bışar Tüysüz, Menduh Melik, Musa Çelik, Sıdkı Dursun, Nejat Melik ve Ali Çağlayan. Gözaltındaki diğer 17 kişinin ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

Ajans Urfa