Urfa'da Terör Operasyonu 10 Gözaltı

10 Aralık 2018 08:35

Şanlıurfa'da emniyet ekiplerinin çalışmaları neticesinde terör örgütlerinin propagandasını yapan 10 kişi ile örgütlerde faaliyet gösteren 2 kişi yakalandı. VİDEOLU HABER 
Terör örgütlerinin Türkiye'de yapmayı planladığı eylemlerin engellenmesi ve deşifre edilmesi adına gerçekleştirilen çalışmalarda 10 kişi yakalandı.


Şanlıurfa'da emniyet ekiplerinin çalışmaları neticesinde terör örgütlerinin propagandasını yapan 10 kişi ile örgütlerde faaliyet gösteren 2 kişi yakalandı.

PKK, KCK, YPG ve PYD silahlı terör örgütlerinin Türkiye'de yapmayı planladığı eylemlerin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyası kapsamında TEM İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin yapmış oldukları çalışmalarda; sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandasını yapan 10 kişi, örgütün Suriye yapılanması PYD, YGP içerisinde terörist faaliyet gösteren 1 kişi ile PKK KCK terör örgütünün yapılanması YPS içinde terörist faaliyet yürüten 1 kişi yakalandı.

Operasyon sonucu yakalanan 12 şahıstan 10'u tutuklanırken, 2 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AJANS URFA