URFA'DA TRAMBÜS MUAMMASI!

09 Aralık 2018 00:53

Şanlıurfa'da ulaşımı rahatlatması hedefiyle projelendirilen ve yapılan yol çalışmalarının ardından test sürüşü yaptırılan trambüslerin iptal edildiği iddia edildi.VİDEOLU 
Şanlıurfa'da ulaşımı rahatlatması hedefiyle projelendirilen ve yapılan yol çalışmalarının ardından test sürüşü yaptırılan trambüslerin iptal edildiği iddia edildi.


Vatandaşlar alt yapıdan üst yapıya yürütülen tüm çalışmaların boşa gittiğini düşünürken, belediye trambüslerin gecikmeli olarak kente geleceğini belirtti.
Şanlıurfa'nın trambüs hayali başka bahara mı kaldı?

"Ulaşım kalitesi ne kadar yükselirse o şehirde yaşayan insanlarında yaşam kalitesi yükselir” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 4 etaplı trambüs projesini hayata geçirdi. Projenin ilk etabı olan Balıklıgöl-Abide arasında güzergahında yollar trambüse göre revize edildi. Elektrikli direkler yollara dizildi, direkler yeşile boyandı, duraklara turnikeler yerleştirildi. Trambüsler kente geldi üstelik trambüse Şanlıurfa'nın tarihi yerlerin görselleri (Harran, Göbeklitepe, Dergah Cami) giydirildi.





Ekim ayında test sürüşü yapılan, 21 Kasım’da da gururla hizmete girileceği belirtilen trambüslerin iptal edildiği söylentileri kısa sürede Şanlıurfa'nın gündemine oturdu.



İPTAL GEREKÇESİ, CEVAP BEKLEYEN SORULAR



İptal gerekçesi ise iddiaya göre, dövizdeki kur farkından kaynaklı firma ile belediye arasında çıkan anlaşmazlık...

Trambüslerin iptal edildiği iddiaları tepkiye neden oldu. Vatandaşlar harcanan onca paranın, işçi emeğinin, esnaf ve yolcu mağduriyetinin boşa gittiğini düşünüyor. Peki belediye şimdi nasıl bir yol izleyecek? Trambüs projesi tamamen mi iptal edildi? Bunca emek, masraf boşuna mı gitti? Belediye, projeyi devam ettirecekse nasıl bir yol izlenecek? Yeni trambüsler için yeterli bütçe mevcut mu?



HANİ TRAMBÜS?

Öte yandan trambüslerin iptal edilmesi akıllara "Oğlum hani kablo?" çıkışıyla güldüren yaşlı amcayı getirdi. Urfalılar da şimdi "Hani trambüs?" sorusunu yöneltiyor.



"2 AY SÜRE İSTEDİLER"

Öte yandan belediye yetkilileri iptalin söz konusu olmadığını firmanın sorun yaşadığını ve kendilerinden 2 ay süre istediklerini belirtti.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA