Urfa'daki İstihbaratçı İle Görüşmüş

04 Aralık 2018 08:00

FETÖ çatı davasının firari sanığı Akın İpek'in, örgütün yargı imamı olduğu öne sürülen Mehmet Rasim Kuseyri ve firari eski futbolcu Hakan Şükür ile görüştüğü ortaya çıktı.İpek'in ayrıca Urfa'da görev yapan ve FETÖ üyeliğinden ihraç edilen istihbaratçı... 
FETÖ çatı davasının firari sanığı Akın İpek'in, örgütün yargı imamı olduğu öne sürülen Mehmet Rasim Kuseyri ve firari eski futbolcu Hakan Şükür ile defalarca görüştüğü ortaya çıktı.


İpek'in ayrıca Urfa'da görev yapan ve FETÖ üyeliğinden ihraç edilen istihbaratçı polis Mustafa Demir ile de yaptığı görüşmeler de HTS kayıtlarına yansıdı.


FETÖ'nün "Yargı imamı" Mehmet Rasim Kuseyri, firari eski futbolcu Hakan Şükür ve dahası... Defalarca telefonda görüştü. Firari Akın İpek'in telefon trafiği deşifre edildi.

FETÖ "Çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in, çok sayıda örgüt üyesiyle görüştüğü, HTS kayıtlarıyla ortaya çıkarıldı.

İpek'in, Kuseyri ile 24, Şükür ile 28, Adem Yavuz Arslan ile 268 ve Tarık Toros ile de 121 kez iletişim kurduğu belirlendi.

Akın İpek'in ayrıca Urfa'da görev yapan ve FETÖ üyeliğinden ihraç edilen istihbaratçı polis Mustafa Demir ile ise 429 defa telefonlaştığı tespit edildi.

İpek'in HTS kayıtlarında dikkati çeken ve örgütsel amaçla iletişim kurduğu değerlendirilen diğer isimler ise şunlar:

FETÖ firarisi, örgütün "Ankara imamı" Cemil Koca, Angels Peninsula Otel eski müdürü Koza-İpek davasının sanığı Hasan Burak Sertcan, eski Başbakanlık Başmüfettiş Ahmet Bıçakçı, FETÖ'ye finansal destek sağladığı tespit edilen iş insanı Murat Sungurlu.

Kaynak:Ajans Urfa