Baston Almaya Parası Olmayınca!

02 Aralık 2018 09:30

Şanlıurfa'da,4 yıl önce sol bacağını kaybeden 67 yaşındaki Sadık Akyüz, maddi sıkıntılar nedeniyle tekerlekli sandalye alamayınca plastik sandalyeyi baston gibi kullanmak zorunda kalıyor. 
Suruç'ta yaşayan ve 4 yıl önce sol bacağını kaybeden 67 yaşındaki Sadık Akyüz, maddi sıkıntılar nedeniyle tekerlekli sandalye alamayınca plastik sandalyeyi baston gibi kullanmak zorunda kaldı.


Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde yaşayan 67 yaşındaki Sadık Akyüz, kendisine tekerlekli sandalye alamadığı için plastik sandalyeyi baston olarak kullanıyor.

4 yıl önce diyabet hastalığı nedeniyle sol bacağı kesilen ve bu şekilde hayatına devam etmek zorunda kalan Akyüz, maddi sorunları nedeniyle kendisine tekerlekli sandalye alamadı. Hiç evlenmeyen ve yalnız yaşayan Akyüz, dışarı çıktığı zamanlarda plastik sandalyeyi baston gibi kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaşlı adam yardım beklediğini belirterek, "Şeker hastasıyım ve iki kez de felç geçirdim. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Tekerlekli sandalye olmadığı için sandalyeyi baston gibi kullanıyorum. Yorulunca üzerine oturuyorum, kendimi iyi hissedince yoluma devam ediyorum. Yetkililerden isteğim bana protez bir bacak taktırmaları ya da bir tekerlekli sandalye yardımı yapmaları" ifadelerine yer verdi.

AJANS URFA