ARISÜT'TEN SEÇİM ANALİZİ

01 Aralık 2018 01:54

Gazeteİpekyol ve Ajans Urfa imtiyaz Sahibi,gazeteci-yazar Mustafa ARISÜT'ün kaleminden SEÇİM ANALİZİ: 
Gazeteİpekyol ve Ajans Urfa imtiyaz Sahibi,gazeteci-yazar Mustafa ARISÜT'ün kaleminden SEÇİM ANALİZİ:



AK Parti belirlediği büyükşehir belediye başkan adayının ardından ilçe belediye başkan adaylarını bulmaya çalışıyor. Ankara’da heyecan dorukta.


Aday adaylarının çoğu tüm gücünü seferber etmiş durumda. Görüşleri istenen vekiller bir türlü kendi aralarında mutabakat sağlayıp genel merkezin karşısına çıkamıyor. Son altın vuruşu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Beyazgül yapacak...
Yerel seçimlere 120 kaldı ve aday adaylık sürecinde hala kıran kırana bir mücadele söz konusu. Ankara’ya yoğunlaşan Şanlıurfalı AK Parti’nin ilçe aday adayları en küçük bir umut ışığını bile değerlendirmek için çalmadık kapı bırakmıyor. Umudunu yitirip dönenler ise kimseye görünmeden, hala Ankara’da çalışma yapıyormuş gibi izlenim vermeye çalışıyor. Tam bu aşamada birçok belirleyici kriterin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinin görüşüne başvurulunca işler karıştı.



BİLGİ KİRLİLİĞİ MEVCUT

AK Parti Genel Merkezi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve diğer 39 il adayının ismini belirleme sürecinde uyguladığı taktiğin dışında ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili farklı ve daha uzun bir süreç belirledi. Temayül ve anket sonuçlarını yanı sıra teşkilat, milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkan adayı görüşlerine başvuruluyor. Dolayısıyla önceden karar verilen 3-4 ilçe dışında Şanlıurfa’da hiçbir AK Parti ilçe belediye başkan adayı belli değil. Buna rağmen sosyal medyada başta sahte hesaplar olmak üzere sürekli birbirinden farklı ilçe listeleri yayınlıyor.



ÜÇ HALİL BİRLİKTE HAREKET EDİYOR





“Üç Halil”; milletvekilleri Halil Özcan, Halil Özşavlı ve İbrahim Halil Yıldız birlikte hareket ederek kendi aralarında bazı isimler üzerinde uzlaştı. İsimler üzerinde mutabakat sağlayamayan milletvekillerinin kendi aralarında kavga ettikleri bilgisi de geldi Şanlıurfa’ya. Eleştirilerin odağındaki Halil Özcan ve Mehmet Ali Cevheri, uğruna kavga ettikleri ileri sürülen Metin Baydilli ile bir araya gelerek fotoğraf yayınladılar. İlçe belediyelerinin içerisinde her biri ayrı ayrı hararetli tartışmalara sebep oluyor ama vekillerin en fazla anlaşamadığı Karaköprü, Ceylanpınar, Siverek ve Eyyübiye aday adaylıkları.



HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKTI

Şanlıurfa ilçe belediye başkanları arasında en az şans tanınan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ismiydi.

(Metin Baydilli)



Ancak son aylarda yaptığı tanıtım hamleleri ile durumu biraz toparlayan Baydilli adından söz ettirmeye başladı. Kendisine en yakın rakipler ise Nihat Kılıç, Sabri Yetim ve aday adayı olmasa da Ahmet Aksoy.



Ceylanpınar’da ibreler mevcut başkan Menderes Atilla’yı gösterirken 23 AK Parti Ceylanpınar aday adayının bir araya gelerek, Atilla’ya karşı cephe almaları genel merkezlerinin kafasını karıştırdı.

(Menderes Atilla)



İlçede Atilla’ya en yakın rakip daha önce Saadet Partisi’nden milletvekili adayı olan Rıdvan Söylemez.

(Mehmet Ekinci)

AK Parti’nin Eyyübiye cephesinde ise, Mehmet Ekinci ismine partisinin genel merkezi karar vermiş gibi görünüyor.





ALTIN VURUŞU BEYAZGÜL YAPACAK





Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Başkanı Bahattin Yıldız’dan alınan görüşün ardından ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. Dolayısıyla adeta son altın vuruşu Beyazgül’ün yapması ve listeyi kendisinin şekillendireceği tahmin ediliyor. Buna göre özellikle merkez ilçe belediye başkanlarından veya aday adaylarından birlikte çalışmak istemediği bir isim varsa kendisinin bunun kabul etmeyeceği konuşuluyor.



İSTİFA EDENLERİN YERİ DOLDU





Öte yandan AK Parti ilçe belediye başkan aday adaylığına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesindeki görevinden istifa ederek başvuranları kötü sürpriz bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, istifa edenlerin yerine başka daire başkanları ve yeni daire başkanlığı verdiği yakınlarını atadı.

AJANS URFA