O KIZLARLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

30 Kasım 2018 09:42

Şanlıurfa’da babaları tarafından cinsel istismara uğradıklarını öne süren kızkardeşlerin... 
Şanlıurfa’da babaları tarafından cinsel istismara uğradıklarını öne süren kızkardeşlerin en küçüğü, devlet korumasına alındı. İntihara kalkışan 2 ablasına da psikolojik destek veriliyor.
Sırrın Mahallesi'ndeki evlerinde 2 kızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen sağır ve dilsiz H.N., eşi A.N.'nin şikayeti üzerine Temmuz ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliyeye giden kızı Z.N., görüştüğü avukatların babasının serbest kalma durumu olduğunu öğrenince eve gidip durumu ablası R.N.'ye anlattı. Bunun üzerine Z.N., kapıyı üzerine kilitleyip bileklerini keserken, R.N. ise 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti.

İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından ikna edilen kardeşler hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kız kardeşlere, aynı hastanede uzman psikologlar tarafından psikolojik destek verildi.

Dün akşam saatlerinde ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri polis ve psikolog eşliğinde ailenin evine geldi. Aile üyeleriyle görüşmeler yapan yetkililer, ablalarıyla birlikte babasının istismarına maruz kalan 14 yaşındaki en küçük kardeş Z.N.'nin devlet korumasına alınmasına karar verdi. Anne ve ablaların da onay vermesi üzerine Z.N., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yurduna götürüldü.

AJANS URFA