Milletvekilleri Biribirine Girdi!

29 Kasım 2018 12:30

Urfa AK Parti için ŞOK iddialar.İlçe adayları belirlemede,Milletvekilerinin biribirini darp iddiaları gündeme oturdu.Ajans Urfa'nın haberi: 
AK Parti Genel Merkezi, ilçe adayları konusunda farklı bir yöntem uygulayarak milletvekillerine "İlçe adaylarını siz belirleyin" demesi, Urfalı vekillerin arasında gerileme neden oldu.


Kulislerde darp iddialarına varan konuşmalar yapılırken, bürokrat atamasında bile Ankara-Urfa arasında yaşanan vekil trafiğinin, belediye başkan adayları için nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri arasından ilçe belediye başkan adayları için tartışma çıktı.

Büyükşehir adayını kendisi belirleyen AK Parti Genel Merkezi, ilçe adayları konusunda farklı bir yöntem uyguladı ve Şanlıurfa vekillerinden isim konusunda kendi aralarında mutabakat sağlayıp gelmelerini istedi. Her bir milletvekili ayrı ayrı isim önerisinde bulununca tartışma kaçınılmaz oldu.



VEKİLLER YUMRUKLAŞTI İDDİASI

Öyle ki Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin devam etmesinden yana tavır koyan vekil Mehmet Ali Cevheri ile Halil Özcan yumruklaştı. 2 gündür süren tartışmalarda Ankara kulislerinde bu yumruklaşma iddiası her ne kadar yalanlansa da Şanlıurfa kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşmaya başladı bile.



MEVCUT ADAYLAR OLMASIN DİYEN DE VAR

Tüm bu gerilimden uzak kalmak isteyen ve mevcut adaylarla da devam edilmesini istemeyen bazı vekiller ise isim vermekten de kaçınıyor. Bunun gerekçesi ise Urfa halkının mevcut adayların çalışmalarını yetersiz bulduklarını belirtip genel merkezin yeni adaylar belirlemesini istiyor.

Şimdilik vekiller bu iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

Bir bürokrat atamasında bile Urfa-Ankara arasında yaşanan telefon trafiğine ve aylarca koltukların boş kalmasına alışkın Urfa halkı ise vekillerin ilçe belediye başkan adayları için nasıl bir uzlaşmaya varacaklarını merak ediyor.

AJANS URFA