Av.Abdullah Öncel'den Açıklama

29 Kasım 2018 06:41

BARO Başkanı Av.Abdullah Öncel'den açıklama geldi. 
BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün hukuk camiasını, adaletten, haktan yana vicdan sahibi tüm insanları yasa boğan acı dolu bir günün 3. Yıldönümüdür. Tam 3 yıl önce bugün, Tahir Elçi’mizi En değerlimizi, ailesinden, bizden, sevenlerinden ve halkından kopardılar. Onlarca kameranın gözü önünde göstere göstere onu bizden aldılar. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren elleri ve arkasındaki karanlık odakları bir kez daha lanetliyor. Merhum Başkanımıza Allahtan Rahmet değerli ailesine ve Mensubu olduğu Diyarbakır Barosuna başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.

Merhum Tahir ELÇİ, hayatını insan hakları mücadelesine, fail-i meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına ve cezasızlıkla mücadeleye adamış, geride bıraktığı meslektaşlarına örnek bir mücadele mirası bırakmış ulusal ve uluslararası kamuoyunca kabul gören mümtaz bir hukukçuydu.

Bir televizyon programında tamamen ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken bir cümlesi nedeniyle, hakkında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla anında ceza soruşturması başlatılmış ve kamuoyunda, özellikle sosyal medyada öldürme biçimleriyle birlikte hedef gösterilerek yoğun bir linç kampanyasına maruz kalmış ve kullandığı cümleden sadece 14 gün sonra jet hızıyla hakkında kamu davası açılmıştı. Ne yazık ki olağanüstü bir biçimde bu konuda ‘ne kadar etkin ve ne kadar hızlı olduğunu ispat edip’ hakkında Kamu davası açan yargı, maalesef onun güpegündüz katledilmesinin üzerinden tam tamına 1095 gün geçmiş olmasına rağmen soruşturma dosyasında henüz tek bir şüpheliyi dahi bulamamıştır.

Yargı, sarf ettiği cümleden dolayı Merhum Başkan Tahir Elçi’nin ifade ettiği gibi, nasıl Resmi İdeolojiden yana saf tutup hızlı hareket etmişse. Katledildiğine ilişkin ‘yürütülmeyen’ soruşturma dosyasında da hareketsiz kalarak yine resmi İdeolojiden bağımsız bir duruş sergileyemediğini ortaya koymuştur.

Gelinen aşamada Başta Tahir Elçinin değerli eşine ve Diyarbakır Barosu Başta olmak üzere Tüm kamuoyuna, bu menfur cinayetin aydınlatılacağının sözünü veren ve zaman zaman “Kenar-ı Diclede Bir kurt kapsa koyunu adl-i ilahi sorar Ömer’den onu” anlayışıyla hareket ettiğini beyan eden siyasi makamlara da sorumluluklarını ve verdikleri sözün gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Son kertede Soruşturma Makamlarını da bu cinayetin fail ya da faillerini tespit ederek bir an önce Yargı Önüne çıkarılması hususunda görevlerini yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.

ŞANLIURFA BAROSU


Ali ÇİZMECİOĞLU/urfapress.net