Urfa MHP O İsime Teklif Götürdü

29 Kasım 2018 08:45

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adaylığı için... 
MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adaylığı için Urfalı bürokrat Abdullah Çetinkaya'ya adaylık teklifi götürdü. Çetinkaya'nın yakın zamanda adaylığının açıklanması bekleniyor.


AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği için çalışmalar devam ederken, Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkan adaylığı için MHP'den hamle geldi.

AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül olarak açıklanmasından günlerde sonra MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Ankara'da Urfalı bürokrat ve iş adamı Abdullah Çetinkaya'yı ziyaret etti.



"ŞANLIURFAMIZA HAYIRLI OLSUN"





Ziyaret kapsamında Çetinkaya'ya büyükşehir belediye başkan adaylığı için teklif götürüldüğü öğrenildi. Konuya dair açıklama yapan Vekil Özyavuz, "Abdullah Çetinkaya kardeşimin ofisinde yaptığımız istişare ve görüşme toplantısında yerel seçimlerde şanlı şehrimize Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediğimizi konuştuk.İstişare sonucunda vereceği karar Şanlıurfamıza ve kendisine hayırlı olur inşallah" dedi.



"ONORE OLDUM"





Çetinkaya, teklif ile onure olduğunu belirtirken, "MHP MYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz bey Şanlıurfa Büyükşehir adaylık teklifiyle onore oldum. AK Parti ile MHP’nin seçim ittifakını sadece iki partinin seçim ittifakı olarak görmeyin. Türkiye’yi yok etmek isteyenlere karşı direnişin sembolüdür. Türkiye ittifakdır" ifadelerini kullandı.

Çetinkaya'nın yakında adaylığının açıklanması beklenirken, Çetinkaya Beyazgül'ün Urfa'da muhalefetten ilk rakibi olacak.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA