KANAL URFA TV 11 YAŞINDA

12 Kasım 2018 00:03

Türkçe Kürtçe Arapça, ve olmak üzere 3 dilde programlar yapan, halkın her kesimine hitap ederek programlarını bu kapsamda gerçekleştiren Kanal Urfa TV tam 11 yıldır yayın hayatını sürdürüyor. 
Yayın hayatına başladığı günden bu yana ve sizin sesiniz sloganıyla Şanlıurfa’nın adını tüm dünyaya duyuran Kanal Urfa 11 yaşını kutladı.

Türkçe Kürtçe Arapça, ve olmak üzere 3 dilde programlar yapan, halkın her kesimine hitap ederek programlarını bu kapsamda gerçekleştiren Kanal Urfa TV tam 11 yıldır yayın hayatını sürdürüyor.

11 yıla birbirinden özel ödüller sığdıran Kanal Urfa yapmış olduğu 3 dilde yayıncılık ile de ödüle layık görüldü.

Kanal Urfa TV aynı zamanda medya Oscarları ödül töreninde Türkiye’nin en iyi yerel televizyonu seçilmişti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl dönümü kutlamaları ve Şanlıurfa’da iz bırakanlar gecesine Şanlıurfa protokolü ve farklı şehirlerden gelen çok sayıda davetli katıldı.

Program ergin saz grubun sahne almasıyla başladı. Daha sonra programda konuşan Kanal Urfa yönetim kurulu başkanı İbrahim Toru, 11 yıldır Şanlıurfa’nın güzelliklerini tanıtıyoruz dedi.

Mevlana şehri Konya’dan peygamberler şehri Şanlıurfa’ya gelen Âşık Zeki Erdali Kanalurfa için yazdığı bestesini seslendirdi.

Kanal Urfa tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen çeşitli alanlarda Şanlıurfa’da iz bırakanlara plaketleri verildi

Gazeteci ve TV programcılarından Müge Anlı, Cüneyt Gökçe, Gülsüm Münar, Emin Pazarcı, Serdar Arseven, Sinan Burhan, İbrahim Eksilmez, Veysi Fırat, Naci Gençkol, Yusuf Sabri Dişli, Merhum Mehmet Talat Akay, Kamil Güler, Işıl Açıkkar, İsmail Buz, Şebnem Bursalı’ya ödüller verildi.

Sanat ve kültürden Bülent İnal, Merhum Müslüm Gürses, Mahmut Çoşkunses, Ali Şekeroğlu, Arif Toprak, Erkan Sözen’e ödülleri taktim edildi.

Bürokrat ve siyasilerden ise, Vali Abdullah Erin, Abdulkadir Emin Önen, Nurettin Nebati, Mahmut Kaçar, Sabattin Cevheri, Mustafa Kuş’a ödülleri verildi.