Kemal ALATAŞ Aday Olmuyor

03 Kasım 2018 00:53

Adı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak geçen Urfalı emekli Korgeneral Kemal Alataş'ın aday olmayacağı öğrenildi. 
Adı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak geçen Urfalı emekli Korgeneral Kemal Alataş'ın aday olmayacağı öğrenildi.


2016 yılında emekliye ayrılan Şanlıurfa’da oldukça sevilip sayılan emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş'ın siyasete atılıp atılmayacağı netlik kazandı.

Genel seçimlerde adı milletvekilliği için de geçen ve disiplinli yönü ile takdir toplayan emekli korgeneralin adı bu kez Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşulmaya başlandı. Kulisleri hareketlendiren ise geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'daki yakınlarını ziyaret eden emekli Korgeneral Alataş'ın bazı kurumları da ziyaret etmesi oldu. "Büyükşehirden aday olacak" iddialarını güçlendiren bu ziyaretlerin yerel seçimle alakası olmadığı, emekli Korgeneral Alataş'ın aday olmayacağı öğrenildi.

Böylece milletvekilliği seçimlerinde tavrını seçilen değil, seçmen olmaktan yana kullanan emekli Korgeneral Alataş, aynı tavrını belediye başkanlığı içinde korumuş oldu.



Mustafa Kemal ALATAŞ kimdir?

ŞUTSO eski başkanlarından merhum Mehmet Alataş'ın oğlu Mustafa Kemal Alataş, 2009 yılında Ankara'da Jandarma Okulları Komutanlığı'na atandı. Korgeneralliğe yükselen Alataş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı’nda darbecilerin püskürtülmesinde önemli bir rol üstlendi ve dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından ödüllendirildi. Alataş 2016 yılında "Değerli dostlarım; Korgenerallik görevimdeki 4 yıllık bekleme süremi doldurmuş olmam nedeniyle emekliye ayrılmış bulunuyorum. Görev sürem boyunca yakın ilgi, sevgi ve saygısını esirgemeyen tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bana böyle onurlu, şerefli emekliliği nasip ettiği için Allah'a şükürler olsun. Saygılarımla..." sözleriyle emekli oldu.

AJANS URFA