Rektör TAŞALTIN İstifa Etti

01 Kasım 2018 10:16

Hakkında soruşturma başlatılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın istifa ettiğini açıkladı. 
Hakkında soruşturma başlatılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın istifa ettiğini açıkladı.


Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Akit TV kanalında katıldığı bir programda kullandığı "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" ifadeleri büyük tepki topladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise MYK basın toplantısında Yüksek Öğretim Kurumu'nunt (YÖK) inceleme başlattığını açıkladı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Rektör Taşaltın, bu sabah yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.



"KONUŞMALARIM ÇARPITIRILDI"

Açıklamada "“Göreve geldiğim 6.4.2015 tarihinden bugüne kadar büyük bir özveri ve gayret ile ülkeme, milletime, Şanlıurfa’ya ve üniversiteme hizmet etmeye çalıştım. Bu süreç içinde birçok zorlukla mücadele etmek durumunda kaldım ve her zaman milletimin menfaatlerini ön planda tutmayı şiar edindim. Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır.


"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI YIPRATMAMAK İÇİN..."

Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı bir açıklamayı daha sonra yapacağım" dedi.

AJANS URFA