"ALLAH'TAN KORKUN"

11 Ekim 2018 09:30

"Allahtan Korkun Orda Mülkiyetimiz Yok.."Kaşmer Dağı'yla ilgili ilk açıklamasını yapan Nihat Çiftçi, bunun bir algı operasyonu olduğuna dikkat çekerek iddialara yanıt verdi. 
"Allahtan Korkun Orda Mülkiyetimiz Yok.."


Günlerdir Şanlıurfa kamuoyunun ortak tartışma konusu olan Kaşmer Dağı'yla ilgili ilk açıklamasını yapan Nihat Çiftçi, bunun bir algı operasyonu olduğuna dikkat çekerek iddialara yanıt verdi.


Çiftçi, " Aşık- ÖĞÜTÇÜ planlamasında benim ve meclis üyelerimin bir mülkiyeti yoktur. Şehrimin zararına hiç bir plan ve projeye imza atmadım, atmam da. Allahtan korkunuz!" dedi. Çiftçi, çalışkan olmak ve hizmet etmenin neden zor olduğunu sorarak adeta isyan etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Uydu Kent Projesi için Kaşmer Dağı'nın imara açılması rant iddiaları ve Balıklıgöl havzasının tehlikeye gireceği nedeniyle tepki üstüne tepki çekti.

Öyle ki konu Ankara'ya kadar uzandı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ankara'ya giderek projeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye anlattı. İddiaya göre Ankara, "Proje seçim sonrasına kalsın" dedi.

Bugün basın mensuplarına bir açıklama yapması beklenen Nihat Çifçi, ilk açıklamasını dün gece yaptı. Düşüncelerini 20 maddede sıralayan Çiftçi, projenin 4 yıldır yürütüldüğünü ve projenin amacına değindi. Planın tartışılmasından rahatsızlık duymadıklarını ve itirazların meclis tarafından değerlendirileceğini dile getiren Çiftçi, proje üzerinden bir algı operasyonu yürütüldüğüne dikkat çekti. "Çalışmayanları görmüyorsunuz" diyerek tepkisini dile getiren Çiftçi, "Memlekete hizmet etmek, dürüst olmak, Çalışkan olmak neden bu kadar zor. Neden infaza oturtuluyor. Neden linç ediliyor, Neden hizmetleri karartılıyor, Neden destek görmüyor, Neden kamunun doğru hizmetine herkes sahibi benim diyemiyor, neden? Neden?" sözleriyle adeta isyan etti.

İşte Çiftçi'nin o açıklamaları:



Aşık- Ögütçü bölgesinde yapılan imar plan çalışmaları 02:03:2015 tarih ve 2015/7387 sayılı bakanlar kurulu ile başlanmıştır. Bu kararla planlama yeri belirlenmiştir.
Kentsel gelişim ve dönüşüm alanın ilanı 2015 Yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla yapılmıştır. Kentsel gelişim ve dönüşüm alanları, kentsel dönüşüm amacı dışında kullanılmaz. Bu yasal bir düzenlemedir.
Aşık ve ÖĞÜTÇÜ imar kentsel gelişim ve dönüşüm alanı; Daha önce dönüşüm alanı olarak ilan edilen; Şehitlik, Hızmalı, Kalkan, yakubiye, karakoyun, Osmanlı ve Yeşildirek mahallerin dönüşümüne kullanılacaktır.
Aşık ve ÖĞÜTÇÜ imar alanıyla Büyükşehir Belediyesi yıllardır kentsel dönüşümü bekleyen halkımızın ihtiyacını karşılayacak ve gecekondu alanlarını azaltacaktır.
Aşık ÖĞÜTÇÜ imar planıyla gecekondu mahallerin yerini ekolojik ve yaşanılabilir mahaller alacaktır. Yeni bir uydu kent oluşturmadan gecekondu mahaller dönüştürülmez.
Aşık- ÖĞÜTÇÜ uydu kentiyle arsa baronlarının önü kesilmiş olup kamunun malı işgalden kurtulmuştur. Kamu malı ilk kes şehirin gelişimi için kullanılacaktır. Planlanan alanın mülkiyetin %96 sı kamu malıdır.



"TARTIŞMALARDAN RAHATSIZ DEĞİLİZ"

Aşık- ÖĞÜTÇÜ imar planına 4 yıldır başlanmış, tüm kurumların görüşü alınmış, 7. Sınıf arazi ve herhangi bir havzada değildir. 4 aydır BB Belediyemizin imar komisyonunun gündemindedir. Tüm detayıyla çalışılmıştır.
Aşık- ÖĞÜTÇÜ Planın halkımız tarafından tartışılmasından meclisimiz hiç bir zaman rahatsız değildir. Bunu süreci almış olduğu kararın kamuoyuna ilan edilmesiyle olacaktır. Oldu bittiye getirilen bir karar yoktur.
Aşık-ÖĞÜTÇÜ planına;Halkımızın, STK'ların, Meslek Odalarımızın bir itirazı ve katkıları varsa Büyükşehir Meclis'imizce değerlendirilecektir. Halkımızın katkı süreci yeni başlanmıştır. İlandan önce kamu oyuna bir planın paylaşılması doğru değildir.


​"BENİM VE MECLİS ÜYELERİNİN MÜLKİYETİ YOK"

Aşık- ÖĞÜTÇÜ planlamasında benim ve meclis üyelerimin bir mülkiyeti yoktur. Bu planı bilbortta, tv'de, internette ilan edeceğiz. Bu rada bildirilen tüm görüşler meclisimizde değerlendirilecektir. Meclisimiz kararlarıyla halkın katılımını tamamlayacaktır.
Aşık- ÖĞÜTÇÜ planlaması Türkiye'de ilan edilen en iyi plandır. Bir belediye başkanı olarak ben ve meclis üyelerimin beklentisi taktir edilme yönündedir. Kamu malına sahip çıktığımız için hemşerilerimizden dua alma beklentimiz vardır.
On yıl belediye başkanı, yedi yıl Ak parti teşkilat mensubu olarak 17 yıldır Şanlıurfama hizmet ediyorum. Şehrimin zararına hiç bir plan ve projeye imza atmadım, atmamda. Ancak Şanlıurfa yarına olan her plan ve projeyi destekledim, desteklerimde!


​"ALGI OPERASYONUDUR"

Aşık- ÖĞÜTÇÜ imar planlaması sebebiyle bazı kesimler tarafından ben ve meclis üyelerim linç ediliyoruz. Bunun sebebinin şehir yarı olmadığını biliyoruz. Siyasi bir rant devşirmek için bir algı oparasyonudur.
Sorumluluk sahibi olmadan konuşmak kolaydır. Halkımız 13 ilçede hizmet için benim ve meclis üyelerimin yakasını tutmaktadır. Halkımızın suya ve yola kavuşması için bizler uğraşıyoruz. Halkımız hizmette her zaman bana ve meclis üyelerime güvendi.
Aşık- ÖĞÜTÇÜ kentsel gelişim ve dönüşüm alanıyla; halkımız gece kondulardan kurtulacak, suyu ve yolu olmayan, su ve yola kavuşacak, bu konu bu kadar netken Şanlıurfa nasıl gelişecek. Gaziantep, Kayseri, Konya, Eskişehir gibi kentsel dönüşümü nasıl başaracak.
Bu kentsel dönüşüm ve gelişimi için kurumumuza ait yeri planlayan komisyon üyeleri, meclis üyeleri ve başkanı kim linç etmekten kurtaracak. Bir daha kim bu sorumluluğu alabilir. Kamu yararına çalışan kişileri kim koruyacak. Kim cesaretlendirecek, kim sorumluluk altına alacak.
Şanlıurfa, ne zaman evlatlarına güvenecek, Aşık- ÖĞÜTÇÜ planını yapan;sizin plancınız, sizin mimarınız,sizin mühendinisdir. Yıllardır Şehrine Türkiye'nin en iyi planı yapmaya çalışan teknik ekibin hakkını kim koruyacak.İnsanlara bilip bilmeden algı oluşturanlara sesleniyorum!


"​İFTİRA ATILIYOR"

Allahtan korkunuz! Yıllardır evlatlarımızı görmeden şehrimize çalışıyoruz. Bize moral vermeniz gerekirken neden bize iftira atılır. Biz görevden sovuduğumuzda, bizim gibi çalışacak bir kadro neden çıkmıyor. Neden proje açıklamıyor. Eleştirmekle iyi yaptığını sananlar neden?
Çalışmayanları görmüyorsunuz. Memlekete hizmet etmek, dürüst olmak, Çalışkan olmak neden bu kadar zor. Neden infaza oturtuluyor. Neden linç ediliyor, Neden hizmetleri karartılıyor, Neden destek görmüyor, Neden kamunun doğru hizmetine herkes sahibi benim diyemiyor, neden? Neden?


"​URFA'YA İHANET ETMEM"

Şanlıurfalı hemşerime güveniyorum. Sizin emanetiniz emanetimizdir. Son gününe kadar koruruz,Kollarız,Sahip çıkarız, geliştiririz. Biz helal süt emmişiz, şanlıurfamıza ihanet edemeyiz, gizli hiç bir işimiz olmadı olmayacak. Hepinize saygılar sunuyorum.


AJANS URFA