Urfalı-Suriyeli Olayında 53 Gözaltı

01 Ekim 2018 13:00

Şanlıurfa'lı 2 kişinin Suriyeliler tarafından öldürülmesi olayına dair kentte yaşanan Suriyeli gerginliğinin ardından gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 
2 kişinin Suriyeliler tarafından öldürülmesi olayına dair kentte yaşanan Suriyeli gerginliğinin ardından gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.


Geçen Perşembe günü Osmanlı Mahallesi'nde birbirine komşu olan Türk ve Suriyeli iki ailenin çocuk kavgasına büyüklerin karışması sonucu 2 kardeş hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Ölümlü sonuçlanan kavganın ardından kentte Suriyeli gerginliği yaşandı.

Sosyal medyada provokatif çağrılar yaparken, çok sayıda Suriyeli esnafın da işyeri taşlandı, Haşimiye Meydanı ve Atatürk Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede toplanan yüzlerce kişi, 'Suriyeli istemiyoruz' diyerek eylem yaptı. Suriyelilerin iş yerlerine zarar veren 30 kişi ve sosyal medya paylaşımları ile halkı provoke eden 15 kişi daha gözaltına alındı. Cinayetin ardından gözaltına alınanların sayısı, 53'e çıktı. Kent merkezindeki gerginlik, polisin müdahalesiyle sonlandırılırken, gözaltındaki 53 kişi ise sorguya alındı. Sorgusu tamamlanan ve aralarında 7 çocuğun da bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi.





Polis adliyede geniş güvenlik önlemi aldı.





AJANS URFA