O Kardeşlerin Aşiretinden Açıklama

30 Eylül 2018 01:12

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından,Suriyelilerin öldürdüğü 2 kardeşin aşiretinden bir açıklama yapıldı. 
Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından ölen kardeşlerin aşiretinden bir açıklama yapıldı ve "Gerekli tüm işlemlerin devletimiz tarafından yapılacağına olan inancımız tamdır.


Yaşanan hadise dolayısıyla, ilimizde baş gösteren provokatif eylemler dolayısıyla hemşerilerimizi sükunete davet ediyoruz" denildi.
Geçtiğimiz günlerde Eyyübiye İlçesinde yaşanan ve ardından provokasyonların yaşandığı kavganın ardından, ölen 2 kardeşin aşiretinden bir açıklama yapıldı ve vatandaşlar sükunete davet edildi.

Bini İcil Aşiretinin kanaat önderleri tarafından yapılan açıklamada, tüm gerekli işlemlerin devlet kanalıyla yapıldığı, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiği savunuldu.

Vatandaşların sükunete davet edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Eyyübiye ilçemiz Osmanlı mahallemizde, 27.09.2018 tarihinde aşiretimize mensup akrabalarımızın Suriyelilerle çıkan tartışmadan doğan sebepten dolayı, 2 akrabamız rahmetli olmuş, 2 akrabamız da yaralanmıştır.

Yaşanan hadise ile ilgili olarak 5'i erkek 3'ü kadın olmak üzere toplam 8 kişi emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup, konu ile ilgili olarak olay ve sonrası için Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yürütmektedir, gerekli tüm işlemlerin devletimiz tarafından yapılacağına olan inancımız tamdır.
Yaşanan hadise dolayısıyla, ilimizde baş gösteren provokatif eylemler dolayısıyla hemşerilerimizi sükunete davet ediyoruz.

Aşiret olarak geçmişten günümüze kadar devletimizin yanında yer aldık ve almaya devam edeceğiz. Yaşanacak olan bu konu ile ilgili tüm provakatif eylemlerin aşiretimizle ilgisinin olmayacağını, kamuoyuna duyururuz."

AJANS URFA