Tıp Fakültesi'nden Bir Hizmet Daha

11 Eylül 2018 00:56

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Excimer Lazer hizmete girdi. Harran Üniversitesi'nde göz ameliyatlarında lazer dönemi başladı.  
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Excimer Lazer hizmete girdi.
Harran Üniversitesi'nde göz ameliyatlarında lazer dönemi başladı.

Hastanede Excimer lazer işlemi, son teknoloji lazer Refraktif Ünit sayesinde kısa bir sürede konforlu bir şekilde yapılacak. Excimer lazer ile hastalar artık gözlük kullanmaktan kurtulabilecek. Tamamen bilgisayar kontrollü Excimer Lazer cihazlarının kornea olarak adlandırılan gözün saydam tabakasının şeklini değiştirerek görme kusurlarını giderecek.

Excimer lazer yöntemi ile görme kusurlarının giderilmesi yöntemi dünyada 25 yılı aşkın süredir ve Türkiye’de 22 yıldır uygulanıyor. Harran Üniversitesi'nde de artık uygulamaya başlandı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Üniversite Rektörü Ramazan Taşaltın'ın ve üniversite üst yönetiminin de destekleri ile birlikte bu gelişmelerin daha süreceğini; Şanlıurfa ve diğer illerden gelen hastalar için hizmetlere devam edeceklerini bildirdi.





Kimlere Excimer Lazer Tedavisi Uygulanır ?

*Miyoplar: Miyoplarda ya kornea yüzeyi çok bombedir ya da göz normalden daha fazla uzunluğa sahiptir. Bu hastalarda görüntü retina tabakasının önüne düştüğü için uzakta bulanık görme meydana gelir.

*Hipermetroplar: Korneası daha düz olan ya da gözün ön-arka uzunluğu daha kısa olan hastalardır, dolayısı ile görüntü retinanın arkasına düşer.

*Astigmatizma: Göz yüzeyi yumurta gibi eğimli olduğu zaman hem uzak hem de yakın görme azalır.

Bu tedavi sayesinde üniversite hastanesi bünyesinde son teknoloji ile modern cerrahiler yapabilmekte ve hastalara daha kaliteli bir yaşam sunmaya çalışılmaktadır. Excimer lazerin gözün ön bölümündeki kornea dokusuna uygulanması ile korneadaki dokuyu bir arada tutan karbon bağlarının kırılmasına neden olarak dokuyu buharlaştırma suretiyle yok eder. Excimer lazerde çok iyi ayarlanmış miktardaki lazerin korneada istenilen bölgelere yollanması ile korneanın bir miktar kısmı istenilen ölçülerde adeta tıraşlanır. Böylece korneanın kırıcılığı değiştirilerek, istenilen değere ulaşılmış olur.

URFAPRESS.NET