İsmail Ünlü'den Önemli Açıklama

16 Ağustos 2018 05:43

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail ÜNLÜ'den önemli açıklama. 
SGK İl Müdürü Ünlü: "Yapılandırma kanun kapsamında ulaşmadığımız borçlumuz kalmayacak"

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren '7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' kanunun avantajlarını ve özelliklerini anlatan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail ÜNLÜ, kanunun diğer kanunlardan farklı olduğuna dikkat çekti. Ünlü , "Şanlıurfa' da farklı metotlar denedik, kanunu anlatmak için sigortalımıza, işverenimize davet mektubu göndererek, bilgilendirmede bulunduk." dedi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nce '7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' kanunuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bu yapılandırmanın kendileri açısından mutluluk verici olduğunu belirten Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, yapılandırmanın tarihi olduğunu belirtti. Yapılandırmanın son günlere yaklaştığını hatırlatan Ünlü, daha çok prim veren sigortalılarımız, daha önce aylık alırken yersiz aylık aldığı anlaşılan kişilerin de bu yapılandırmaya yönelik borçlarını taksitlendirmesi, peşin ödemesi mümkün hale gelecek. Daha önce iş kazası yada meslek hastalığı gibi kurumumuz ile arasında hukuki anlaşmazlıklar olanlar da yapılandırmaya dahil. Daha önce de birçok kez yapılandırma kanunu çıktı. Bunlar içerisinde farklı alacaklar yapılandırıldı.

Ancak 7143 kanun itibariyle en fazla sigortalımızı, işverenimizi kapsayan yapılandırma kanunu budur. Niteliği, kapsamı itibariyle çok daha geniş kesime hitap eden bir kanun. Bu yüzden diğer kanunlardan farklı olarak özelliklerini avantajlarını ortaya koyalım diye bu çalışmayı paylaşmak istiyoruz" dedi.

Genel sağlık sigortalarının yapılandırmadan yol sonuna kadar faydalanabileceğini aktaran Ünlü, kişilerin maddi durumu kötüyse, tespit edilmesi için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gidilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yapılandırma kapsamında müracaat edenlerin yararlanacağı avantajlara değinen Ünlü sözlerine şöyle devam etti; "Yapılandırma kapsamına giren dosyalar için haciz yok. İşverenlerin ticari işlemlerini rahatlatarak 'Borcu yoktur yazısı' alarak faaliyetlerini devam ettirecekler. Bağ-Kur sigortalılarımız borçlarından dolayı sağlıktan yararlanamıyorlardı. Şanlıurfa'da yapılmayan metotlar denedik. 5 bin dört yüz, işverenimize davet mektubu göndererek, bilgilendirmede bulunduk. Muhtarlar, esnaflar, ticaret odaları ile işbirliği içerisinde 38 bin sigortalı ve işverenimize oda üyelerimize mail yollayarak bilgilendirme yaptık. 158 bin cep telefonuna mesaj yolladık. 2 binden fazla işverenimize telefonla ulaştık. Broşürlerimizi mobil araçlarımızla şehrimizin birçok noktasında vatandaşlarımızla buluştuk. Sanayi bölgesine, işletmelerin çok olduğu yerlere giderek bilgilendirme yaptık. Bin adet yapılandırmayla ilgili afişlerimizi ilan ettik. Birçok sivil toplum kuruluşumuza bizzat ziyaret ederek bilgilendirmede bulunduk. Belediye anons sisteminden yapılandırmayla ilgili anonslar yaptırdık. 27 Ağustos yapılandırmanın son günüdür. Bayram tatilinin araya girmesiyle bu süre oldukça daralacak, bayram dönüşü son gün olacaktır. Vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden ve son günü beklemeden borçlarını yapılandırmaları menfaatleri icabı olacaktır. “ dedi.

URFAPRESS.NET