ÖZYAVUZ URFAPRESS'E KONUŞTU

02 Ağustos 2018 14:45

Milliyetçi Hareket Partisi Urfa Milletvekili İbrahim ÖZYAVUZ URFAPRESS muhabiri Necdet Karadeniz'e açıklamalarda bulundu. 
İBRAHİM ÖZYAVUZ: ŞANLIURFALILAR’IN ANKARA’YA TAŞINMASINI BEKLEMEDEN BEN AYAKLARINA GİDİP SORUNLARINI YERİNDE TESPİT EDECEĞİM VE ÇÖZECEĞİM İNŞALLAH.

N.K: 27.Döenm MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz’un makamındayız. Kendisi uzun yıllar Harran Belediye Başkanlığı yaptı. Kısaca düşüncülerinizi alabilir miyiz?

İ.Ö: Teşekkür ederim ziyaretiniz için. Evet, uzun bir süre Harran Belediye Başkanlığı yaparak hemşerilerime hizmette bulundum. 1994 – 2009 yılları arası bu görevi yürüttüm. Şu anda da değişen bir şey yok. Yine onların hizmetkârıyım. Hiçbir ilçe, merkez ayırımına gitmeden herkese aynı mesafede olarak hemşerilerim için elimden geleni yapacağım. Yine sosyal medya hesaplarımdan ilan ettiği telefonlarım tamamen kullanıma açık ve kontrolümde. Dün gece bir buçuğa kadar bedelli üzerine çalıştık. Onun da kısacık bir oylama işlemi kalmıştı. Hallettikten sonra Urfalı hemşerimin Ankara’ya taşınmasını beklemeden onların ayağına gideceğiz. Ben zaten sürekli sahada olan bir insanım ama yeniden gidip yerinde görüp geleceğim. Ve hemen çözüm için kolları sıvayacağım. Urfa’ya dair iki büyük sorun var. İşsizlik ve enerji problemi. Türkiye geneli en çok işsizlik bölgemizde var. AKP’li vekillerin enerji şirketi yetkilileriyle bir toplantıları vardı. Biz de bu görüşmede olmak istediğimiz söyledik. Çünkü iktidar kanadının açıkça konuşamadığı enerji sorunu noktaları vardı. Biz şehrimize söz verdik. Gizli kapaklı hiçbir şey kalmayacak. Bizim konuşamayacağımız bir şey kalmayacak.

N.K: Peki Sayın Vekilim Urfa’nın bu kadar şikâyet etmesi ve siyasetle bu kadar bütünleşmesinin sebebi nedir? Vali Bey gayet güzel çalışıyor ama vatandaşın gene bir fikri var. Ya da kaymakamla. Onlar için kişi fark etmiyor. Sanırım bu bilinçsiz bir alışkanlık. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

İ.Ö: Bence yani benim gözlemlediğim bireysel hareket edilmesi. Diğer illerden heyetler halinde geliniyor. Bir bütünlük var ve daha verimli çalışıyorlar. Ben bir aydır buradayım Gazi ve Şehit Yakınları Derneği ziyarete geldi. Bu toplu halde hareket etme önemli. Bir de işsizlik ve enerji az önce de bahsettiğim gibi önemli sıkıntılar. İnşallah beraber aşacağız.

N.K: Teşekkür ederim.

İ.Ö :Ben teşekkür ederim.