Açanal'dan URFAPRESS'e Açıklamalar

01 Ağustos 2018 11:30

AK Parti Urfa Milletvekili Ecz.Gülender Açanal URFAPRESS.NET'ten muhabirimiz Necdet Karadeniz'e özel açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Urfa Milletvekili Ecz.Gülender Açanal URFAPRESS.NET'ten muhabirimiz Necdet Karadeniz'e özel açıklamalarda bulundu.




GÜLENDER AÇANAL: URAFLILAR BANA VEKÂLET VERDİ AMA ASALET HER ZAMAN ONLARINDIR.

GÜLENDER AÇANAL: TELEFONLARIM, MAKAMIM HERKESE SONUNA KADAR AÇIK. HERKESE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM.

N.K: 27.Dönem AKP Milletvekili Gülender Açanal ile beraberiz. Urfa’nın vekil serüveni genelde Urfalı olmayanlardan çıkardı. İlk defa Urfa’yı tanıyan bir Urfalı var. Urfapress ailesi olarak başarılar diliyoruz. Ve töre cinayetleri hakkında, kadın sorunları hakkında ne düşündüğünü sormak isterim.

G.A: Kadın vekilim herkesin vekiliyim. Kadınlar bana daha kolay ulaşıyor. Bu yakınlığı hissediyorum. Kadın erek fırsat eşitliği komisyonuna seçildim. Yasalarda kadınlar adına yapılan, yapılacak iyileştirmeler için çalışıyorum. Komisyon Başkanımız Jülide Hanım. Kendisi zaten önceki bakanımız. Genel kurulumuz hazır. Çalışıyoruz.

N.K: Sayın Vekilim devletimiz gençlere öğrenim kredisi veriyor. İş bulanlar geri ödesin evet ama ya bulamayanlar. Özellikle genç kızlarımız daha yoğun yaşıyor bu sıkıntıyı. Ne yapabiliriz bunun için?

G.A: İşe girmeleri bekleniyor ve taksitleniyor. Gönlümüzden geçen pozitif ayrımcılık. Biz üzerinde çalışıp bakanlığımıza sunarız. İşin güzel yanı komisyona dâhil olmasam bile ayakları yere basan bir projeniz olsun.

N.K: Ben kadın vekil istiyorum diye çok yazdım çizdim. Bilmem gördünüz mü . Ben bir de kadın belediye başkanı istiyorum. Mümkün mü?

G.A: Neden olmasın? İyi çalışmalar yapacağımıza, kadınlara yer açıldığında kadınların birbirini destekleyeceği çok açık. Bizim bunu cumhurbaşkanımıza iletmemize bile gerek yok. Kadın kolları kurumsallaşan ilk parti Ak Parti’dir. Sayın Cumhurbaşkanımız da kadınları destekler. Bu dönem vekillik nasip oldu. Ama tüm kadınlarımız için neden var olmasın, neden okul müdürü olmasın. Yeter ki donanımlı kadınlarımızı çalışma hayatında tutabilelim.

N.K: Urfa’nın en önemli sorunu enerji. Enerji için ne dersiniz?

G.A: Güzel gelişmeler olacak. Biz 8 vekil bu işin peşini bırakmayacağız. Dedaş yetkilileri ile uzun bir toplantı yaptık. Artık bu konuda şikâyeti olmasın Urfalının istiyorum. İyi hizmet vermek zorundayız.

N.K: Urfa’ya dair 8 vekil hep beraber aylık ya da dönemsel genel değerlendirme yapacaklar mı?

G.A: Elbette. Sekiz artı bir. İl başkanımız da bizim gözden kaçırdıklarımızı o fark edecek. Her ay burada toplantımızı yapacağız.

N.K: Urfalılar’a mesajınız nedir?

G.A: Bize vekâlet verdiler ama asalet hep onların. Telefonlarımı alenen verdim. Evet, rahatım kaçtı ama ben rahatım kaçsın diye bu işin içindeyim. Hiç de pişman değilim. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Olamadığıma da dönüp açıklıyorum.


N.K: Teşekkür ederim.

G.A: Teşekkür ederim.

Necdet Karadeniz-URFAPRESS.NET