GAP VADİSİ Halkın Hizmetine Açıldı

30 Temmuz 2018 07:00

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplamda 3 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan muhteşem GAP Vadisi Projesi'nin 3. etap açılışını gerçekleştirdi.  
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplamda 3 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan GAP Vadisi Projesi'nin 3. etap açılışını gerçekleştirdi.


Açılışta halkı selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "GAP Vadisi tüm etapları ile millet parkıdır. Şanlıurfa'ya da bu yakışır" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin şehir merkezinde yer alan en büyük yeşil alan projesi olan GAP Vadisi'ndeki etaplarını birer birer tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunuyor. 1 ve 2. etabı tamamlanan projenin 3. etabının açılışı da gençlere yönelik düzenlenen Gece Yolcuları Konseri ile yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliği yaptığı açılışa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BÜYÜKŞEHİR, HALKININ MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYOR

Açılış öncesi bir konuşma yaparak vatandaşları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa, büyük projelerle çok güzelleşiyor. İnsanı yaşatmak, şehri ile gurur duymak, ailesi ile birlikte gelip ortak kullanım alanlarında dinlenmesini sağlamak için gerçekleştirdiğimiz projelerin önemli bir ayağı olan GAP Vadisi 3. etabını da hizmete sunuyoruz. İnsanı çok değerli görüyoruz. Gece gündüz kadrolarımız ile birlikte Şanlıurfalı ailelerimizin mutluluğu için çalışıyoruz. Türkiye'nin en genç şehriyiz. Bu genç potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilmek için projeler gerçekleştiriyor ve bunları hayata geçiriyoruz. Şanlıurfalı kardeşlerimin istediği her ortam memleketimizde olacak. Gençlik ve Çocuk Oyun Dünyasını ve GAP SUKAY merkezimizi açtık. Bugün GAP 3'ü açıyoruz ve 15 gün sonra GAP 2 ve GAP 5 'i açıyoruz ve ardından sıra GAP 4'e geliyor. Tenis Oyun Dünyası da tamamlandı çok kısa bir süre sonra onu da halkımızın hizmetine sunuyoruz. İlçelerimizde kültür merkezleri yapıyoruz. Biz çalışkan bir kadroyuz ve halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışıyoruz. Halkımız batı illerinde gördüğü bir projeye gıpta ile bakmayacak. Orada ne proje varsa Şanlıurfa'da daha güzeli olacak" dedi.

"GAP VADİSİ MİLLET PARKIDIR"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet parkı yaklaşımına da vurgu yapan Başkan Çiftçi, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi millet parkları yapmamız lazım. Yani halkımızın gidip nefes alabileceği yerler oluşturmamız gerekiyor. İşte GAP Vadisi de tüm etapları ile millet parkıdır. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum ve Şanlıurfalılara hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Başkan Çiftçi'nin ardından birer konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız da GAP Vadisi Projesinin Şanlıurfa'da yeşil alan bakımından önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi ve Gece Yolcuları Grubunun konseri gençlerin beğenisine sunuldu. Grubun şarkılarına hep birlikte eşlik eden gençler, kendilerine böylesine bir yeşil alanı kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Berk ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS.NET


www.youtube.com/watch?v=mKyHhXBe0bo&feature=youtu.be