Dr.Ahmet Yalçın'a Destek Büyüyor

21 Temmuz 2018 09:00

Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde bir baba tarafından çocuğunun ateşinin düşmediği gerekçesiyle başına parke taşıyla vurularak yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a destek için, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından çiçek yağıyor. 
Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde bir baba tarafından çocuğunun ateşinin düşmediği gerekçesiyle başına parke taşıyla vurularak yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a destek için, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından çiçek gönderildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan da doktoru arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Geçtiğimiz salı gecesi, yüksek ateş şikayetiyle Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü aciline götürdüğü 4 yaşındaki kızının ateşinin düşmediğini öne süren Abdulkadir K. tartıştığı Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ı başına parke taşıyla vurarak yaraladı.

Abdulkadir K. olay sonrası tutuklanırken 36 saat yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alınan Dr. Yalçın'a Türkiye'nin dört bir yanından ve diğer dünya ülkelerinden büyük destek geldi. En dikkat çeken destek de Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu üyesi doktorlardan geldi. Doktorlar aynı anda Dr. Yalçın'ın görev yaptığı servise çiçek yolladı. Çocuk servisinin koridorları çiçeklerle doldu. Çiçeklerin üzerinde Türkiye'den birçok kentin yanı sıra birçok ülkenin adının da yazılı olduğu görüldü. İngiltere, Singapur, Irak, Almanya ve Fransa'nın da yazılı olduğu çiçeklere, "Kadın hekimler olarak yanınızdayız. Geçmiş olsun, bu son olsun" notu eklendi.

Kendisine verilen destek ve gönderilen çiçekler nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, meslektaşlarının bu anlamlı davranışıyla moral bulduğunu ifade etti.

Öte yandan, hasta yakını tarafından darp edilen Dr. Yalçın'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiği öğrenildi.

AJANS URFA