Uz.Dr.ÇİÇEK'ten Uyarılar Geldi

12 Temmuz 2018 08:52

Özel Şanmed Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Ömer Faruk ÇİÇEK önemli açıklamalarda bulundu. 
Özel Şanmed Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Ömer Faruk ÇİÇEK göğüs ağrısının mutlaka ciddiye alınmasının gerektiğini belirtti.


Koroner arter hastalıklarının erken dönemlerde hastalarda genellikle hiçbir belirti vermediğini ifade eden ÇİÇEK kalbimizi besleyen damarlarda daralmanın giderek arttığında,kalbin kas dokusuna daha az kan ulaşacağını ve bu durumda göğüs ağrısı ortaya çıkacağını belirterek “Bu ağrı kalbin yeteri miktarda kanla beslenemediğinin bir göstergesidir.


Çok ciddi bir uyarıdır.”dedi. Bu uyarıyı vücudumuz bize göğüste ağrı yada baskı şeklinde verir.Bu göğüs ağrısı her kişide aynı şekilde hissedilmeyebilir.Hatta bazı yaşlı kişilerde ve şeker hastalığı olan kişilerde hiç ağrı hissi olmayabilir.Göğüs ağrısı kendini hazımsızlık,göğüste şiddetli baskı hissi,göğüste sıkışma nefes darlığı,ani gelen halsizlik ve terleme,göğüste başlayan boyuna,boğaza,çeneye omuza,sırta ve kollara yayılan ağrı,göğüste kramp ya da yanma hissi gibi belirtiler ile kendini gösterebilir.

Bu durum yaklaşmakta olan kalp krizinin çok önemli bir habercisi olabileceğini belirten Uz.Dr.Ömer Faruk ÇİÇEK; Her göğüs ağrısının kalp krizi olmayacağını fakat, Bu tip şikayetleri olanların hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyledi..