Harput Kefaletle Serbest Bırakıldı

05 Temmuz 2018 09:00

FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan eski Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput, 50 bin lira kefalet karşılığında tahliye edildi. 
FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan eski Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput, 50 bin lira kefalet karşılığında tahliye edildi.


FETÖ'den yargılanan eski Bursa Valisi kefaletle serbest


FETÖ'nün 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şanlıurfa ve Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Ağustos ayında çıkartıldığı mahkemece 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından aralarında Harput'un da bulunduğu 27’si tutuklu 60 sanık hakkında Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet’ suçlarından 10 ile 20’şer yıla kadar hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

50 BİN LİRA KEFALATLE SERBEST
Şahabettin Harput'un suçlamaları kabul etmediği yargılama sürerken tutuklu sanıklardan 13'ü daha tahliye edildi. Harput'un aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 60 sanıklı davanın yargılamasına bugün devam edildi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti sağlık problemleri ve yaşı dikkate alınarak Şahabettin Harput ile diğer tutuklu sanıklar Mehmet Ali Yayıkcı, Ali Kemal Turan'u 50'şer bin TL kefalet ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesina karar verdi. Mahkeme, Eylül ayına ertelendi.