Açanal'dan İddialara Cevap Geldi

25 Mayıs 2018 17:00

AK Parti Şanlıurfa listesinde 4'üncü sıra Milletvekili Adayı Ecz.Gülender Açanal iddialara açık ve net cevap verdi.. 
"Akraba" eleştirilerinin yapıldığı AK Parti Şanlıurfa listelerinde 4'üncü sıra adayı Ecz.Gülender Açanal da akraba iddialarıyla gündeme geldi.


Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün dünürü olan Açanal, "Hak ettiğim için listedeyim. Adaylığımın torpille alakası yok" dedi.


AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday listesi, adaylar üzerinden eleştirilmeye devam ediyor.

Listede birbiriyle akraba oldukları anlaşılan Halil Özcan, İbrahim Ayhan ve Ahmet Akay’ın ardından bu kez Zemzem Gülender Açanal akraba torpiliyle gündeme geldi.

Sözcü Gazetesi'nin gündeme taşıdığı habere göre Açanal’a dünürü olan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör üzerinden torpil yapıldı. Açanal ise partide olan geçmişini anlatarak gazetenin iddiasını yalanladı.

4'üncü sıra adayı Açanal, yaptığı açıklamada ‘'Hak ettiğim için listedeyim. AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları kurucusu ve gönülden bağlı neferiyim. Cumhurbaşkanım takdir etti ve beni listeye aldı” dedi ve şunları söyledi:

“2003'ten beri partinin içindeyim. Belediye Başkan vekilliği yaptım. Şanlıurfa AK Parti Kadın Kolları kurucusuyum. Partimin her zaman emrinde çalıştım. Hiçbir zaman gönül bağımı kesmedim. Adaylığımın torpille alakası yok. Ben hak etmemiş miyim yani? Hiçbir geçmişim olmasa, mücadelem olmasa, Zerrin Hanım baskısıyla girmiş olsaydım, o zaman dedikleri doğru çıkardı. Ben her zaman partimin içindeyim. Bu dönem de Cumhurbaşkanım layık gördü. Aksini düşünmek doğru değildir.”

(Aday Gülender Açanal)



Zerrin Güngör’ün kızı Gözde ile Zemzem Açanal'ın oğlu Hazım, 1 Temmuz 2017'de dünyaevine girmiş, nikah şahitleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit olmuştu.Ajans Urfa