Dr.Bülent GÜNEŞ'ten Uyarı

07 Mayıs 2018 12:53

Özel ŞANMED Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Güneş'ten uyarı geldi.İşte o açıklama: 
Özel ŞANMED Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Güneş “Aşılama hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, ölüm ve sakatlıkları önlemek için en etkili yollardan biri” dedi.

Hastalık oluştuktan sonra yapılacak aşıların vücuda yararı olmadığını anlatan Uz.Dr.Bülent Güneş ; Aşı en etkili, güvenli, ekonomik ve tıbbi yaklaşımdır. Dünyada her yıl 5 yaşın altında 9 milyon çocuk ölmekte bunun yaklaşık 2,5 milyonu aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle olmaktadır. Yeni aşılarla 1,5 milyon çocuğun daha ölmesi engellenebilecektir.Eğer insanlar aşı olmazsa, boğmaca, çocuk felci ve kızamık gibi aşılamayla engellenen ve nadir görülen hastalıklar hızla tekrar ortaya çıkar” diye konuştu..

‘Yan etkisi yok denecek kadar az’

Aşıların günümüz modern teknolojisi ile üretildiğine dikkat çeken Güneş, “Lisanslı bir aşı, kullanılması onaylanmadan önce pek çok aşama da titizlikle test edilmektedir.Günümüz modern teknolojisi ile üretilen aşılarda yan etki olasılığı yok denecek kadar azaltılmıştır. Aşılar hastalığa neden olmazlar tam tersine, aşılanmış kişiler doğal enfeksiyonlardan sonra ortaya çıkabilecek olası komplikasyon riskini taşımazlar” dedi.

‘Birkaç tanesi sorun oluşturmaz’

Birkaç aşının aynı zamanda yapılmasının çocuğun bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etki oluşturmadığını,Aşı yapılmadığı zaman bağışıklık sistemi mikrobu tanımadığı için çocuğun daha kolay hastalanacağını,Sağlıklı bir nesil gelişmesi için bebeklikten itibaren aşıların vaktinde yapılmasının önemini belirtti.

URFAPRESS.NET