Urfa'nın En Büyük Külliyesi Tam Hız

17 Mart 2018 00:51

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bamyasuyu Mahallesinde yapımı devam eden 10 kubbeli, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılan 11 Nisan Külliyesinin inşaat çalışmasını yerinde inceledi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bamyasuyu Mahallesinde yapımı devam eden 10 kubbeli, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılan 11 Nisan Külliyesinin inşaat çalışmasını yerinde inceledi.


6 bin 360 metrekareden oluşacak olan külliye, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılacak. 30 metrelik çelik köprü ile bağlantısı yapılacak olan 10 kubbeli 11 Nisan Külliyesinde bin metrekare avlu, okuma salonu, konferans salonu, iki Kuran kursu ve bayanlar için derslikler yer alacak.


Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, "Okuyan araştıran ecdadının bilinmesi noktasında önemli bir projeye imza atıyoruz" dedi

Şanlıurfa'nın en büyük külliyesi olarak kayıtlara geçeceğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Eser’in 2018 sonuna yetiştirilmesi adına çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından Şanlıurfa merkez alanda yoğunluğun olduğu bir bölgede büyük bir eser icra ediliyor. Bu eser 11 Nisan külliyesi olarak yükseliyor ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından yapılıyor. Külliye’nin alt kısmını da Şanlıurfa ilim ve bilim merkezinin kurulması planlanıyor. Şanlıurfa’da yetişen birçok bilim insanı bilim ve medeniyeti diğer kıtalar yaydılar fakat gençliğimiz, insanımız bununla ilgili yeterince bilgiye sahip değillerdir. Okuyan araştıran ecdadının bilinmesi noktasında önemli bir projeye imza atıyoruz. 6500 metrekarelik alanı ile kentin en büyük külliyesi olarak kayıtlara geçiyor. Osmanlı ve mimarı karışımı olan külliye bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Proje daire başkanlığımız ve Şanlıurfalı mimar mühendislerimiz tarafından tasarlandı. Fen işleri daire başkanlığımız ve yapım şube müdürlüğümüz tarafından projenin inşaatı yapılıyor. Gelecekte bu eser Büyükşehir ile birlikte anılması ve insanlara en kutsal hizmet vererek geleceğe taşımış olacak. Allah’ın izniyle 2018 sonunda devlet büyüklerimizin katılımı ile açılışını yapmayı planlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

URFAĞRESS.NET
URFAPRESS.COM