CHP'NİN POSTER ALGISI TUTMADI

24 Şubat 2018 13:30

25 Şubat’ta (yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek olan miting öncesi Şanlıurfa'da poster karmaşası yaşandı. 
Cumhurbaşkanının gelişi öncesi Büyükşehir Belediye binasına asılan posterler arasında Atatürk'ün olmadığını belirten CHP'den konuya dair yazılı açıklama geldi. Olayın aslı ilerleyen dakikalarda ortaya çıktı ve bu kez fırsatçılık iddiası ortaya atıldı.


25 Şubat’ta (yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek olan miting öncesi Şanlıurfa'da poster karmaşası yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi kurum binasına posterler için kumandalı bir sistem yerleştirdi. Bu sistemi ilk kez kullanan belediye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Bayrağı'nı çekim yapıldı. Henüz kumanda sistemi ile tek tek ve çift olarak deneme yapılırken ve tüm sistem açılmadan çekildiği için Atatürk posteri yok diye bir algı yaratıldı.

CHP bu fotoğraflar üzerine 'Atatürk' posteri olmadığına dikkat çekerek "İl, ilçe belediye başkanlarından tutun da bakanlarına kadar şehir içindeki bütün bilboarda yapmış oldukları reklam kampanyasında partilerinin genel başkanlarının dışında bir fotoğraf göremedik.Tek fotoğrafla kısıtlı kaldı. Son olarak da Büyükşehir belediye binasına asılan posterler arasında da göremedik. Umarız ki pazar günü yapılacak olağan kongrede ülkemizin kurulması ve yaşatılması için dillere destan mücadeleler vermiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bir fotoğrafını görürüz. Kongrelerinin şehrimize ve milletimize hayır getirmesini temenni ederiz" dedi.





Saatler sonra gerçek ortaya çıktı. Belediyenin Atatürk ile Cumhurbaşkanı ve 2 Türk Bayrağı'nın yer aldığı 4 sistem kurduğu ortaya çıktı.





Fotoğrafların da Atatürk posteri açılmadan önce çekildiği ve fırsatçılık yapıldığı iddia edildi.





WhatsApp aboneleri de gönderdikleri fotoğraflarla Atatürk posterinin olmadığı bilgilerini yalanladı.

AJANS URFA