Urfa PÖH Afrin'ne Gitti-Videolu

22 Şubat 2018 13:25

Afrin'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda meskun mahal operasyonlarında yer alacak Şanlıurfa Polis Özel Harekat birliği için uğurlama töreni düzenlendi. VİDEOLU 
Afrin'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda meskun mahal operasyonlarında yer alacak Şanlıurfa Polis Özel Harekat birliği için uğurlama töreni düzenlendi.


Karaköprü'de bulunan Özel Harekat Müdürlüğü bahçesinde Afrin’e gidecek polisler için bir uğurlama töreni düzenlendi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) birliklerinin, ihtiyaç doğması üzerine meskûn mahale doğru ilerleyen operasyonlarda görev almaları kararlaştırıldı ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı birlikler harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri emrine verildi. Bu kapsamda Şanlıurfa'da da 22 PÖH, Afrin'e gidiyor.

PÖH'ler için uğurlama töreni düzenlendi.





Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kurum amirleri katıldı.



"KEŞKE SİZİN YERİNİZDE BEN OLSAYDIM"





Törende konuşan Bakan Fakıbaba, "Allah yolunuzu açık etsin. Keşke ben de sizin yerinizde olsaydım, şu kahpe düşmana ben de kurşun sıkabilseydim. Bu görevi üstlenseydim diye dua ediyorum. Sizler gerçekten büyük insanlarsınız" dedi.

PÖH'ün yeminin ardından duaların edildiği törende polislerden helallik de alındı.

URFAPRESS.NET