BAKAN URFA'DA AÇIKLADI

22 Şubat 2018 12:33

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı, Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa ve sulamaya dair talimatını açıkladı. Bakan Eroğlu Şanlıurfa için müjdeli haberler de paylaştı.  
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı, Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa ve sulamaya dair talimatını açıkladı. Bakan Eroğlu Şanlıurfa için müjdeli haberler de paylaştı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Şanlıurfa'ya geldi.

GAP Havalimanı'nda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valiliği ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Fakıbaba, "Güneydoğu ve Urfa'ya büyük emekleri olmuştur" diyerek Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

Vali Abdullah Erin tarafından kendisine tablo hediye edilen Bakan Eroğlu da önemli açıklamalarda bulundu.



KARDEŞ BAKANLIK

Tarım Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının kardeş bakanlıklar olduğunu söyleyen Eroğlu, "Her konuda birlikte çalışıyoruz" dedi.



SULAMA HAMLESİ URFA'DA BAŞLAYACAK

Şanlıurfa'ya büyük projelerle geldiğini belirten Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı'nın da Şanlıurfa'ya önem gösterdiğine dikkat çekerek "2018 2019 yılı sulama hamlesini buradan başlatacağız. Bu Cumhurbaşkanı'nın talimatı. Ben de buranın fahri hemşehrisi olarak pazar günü Cumhurbaşkanı'nı coşkuyla karşılayacağım. Şanlıurfa'yı geliştireceğiz. Şanlıurfa'nın bahtı açık" açıklamasında bulundu.

Bakan'ın açıklaması alkışla desteklendi.



İÇME SUYU TESİSLERİ İHALEYE ÇIKIYOR

İçme suyu temin tesisi müjdesi veren Bakan Eroğlu "Birecik-Halfeti, Viranşehir ve Suruç İçme Suyu Tesisi'nin yapımını gerçekleştireceğiz. Bunun da müjdesini vereyim. 27 Şubat'ta Birecik-Halfeti; 28 Şubat'ta Viranşehir ve Suruç İçme Suyu Tesisi'nin ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Mustafa PAYIK-Özlem KOÇHAN ÇELİK/AJANS URFA