Urfa'ya 252 Milyon Euroluk Destek

04 Ocak 2018 00:48

Urfa tarihinin en büyük desteği.TKDK’dan yapılan açıklamada 252 milyon avroluk bütçeyle farklı alanlarda destekler verileceği ifade edildi. 
TKDK’dan yapılan açıklamada 21 Aralık itibariyle çıkılan 3. Çağrı ilanı ile 252 milyon avroluk bütçeyle farklı alanlarda destekler verileceği ifade edildi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yapılan açıklamada, 21 Aralık 2017 tarihi itibariyle 252 milyon avro bütçe ile 3. Çağrı ilanına çıkıldığı ifade edildi.

Yine açıklamada; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, Seracılık, Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir enerji yatırımları sektörlerinden gelen projelerin destekleneceği belirtildi.



Yapılan çağrı ilanı ve desteklerle ilgili olarak bilgiler veren TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, projelerin kabul edilmesi için Başvuru Çağrı Rehberlerinde detayları verilen IPARD sırlama kriterlerine göre hazırlanması gerektiğini ifade ederek Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü olarak proje hazırlama aşamasında yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır oldukların söyledi. Yatırımcıların hazırlıklarına bir an önce başlamaları gerektiğini dile getiren Yetim, bu proje döneminde Şanlıurfa yatırımcı ve üreticilerinden rekor düzeyde başvuru beklediklerini sözlerine ekledi.

AJANS URFA