AÇAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

22 Kasım 2017 16:32

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, deneyimlerini paylaştı.  
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, 24 Kasım öğretmenler haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta genç öğretmenlerle deneyimlerini paylaştı.


24 Kasım Öğretmenler haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konferans düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansa öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ında katıldığı konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar konuşmacı olarak katıldı. Bir dönem Endüstri Meslek Lisesinde Müdürlük görevini yürüten Açar, genç öğretmenlerle deneyimlerini paylaştı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve eğitime büyük bir önem verdiklerini anlatan Açar, "Ön yargılı davrandık mı batarız. Bir şeyi değerlendirirken neyi ve niçin'i ile değerlendirmememiz lazımdır. Söylemelerimizden çok eylemlerimiz önemlidir. Okuduklarımız boğazımızdan geçmediği için tesiri olmuyor. Herkesten önce bizim yaşamamız lazımdır. Öğretmen model olmalıdır. Her insanın sol tarafından kanla beslenen bir et parçası vardır. Sevgi ile beslerseniz yüreklere ve gönüllere girerseniz. Bunu hissetmek lazım. Diplomayla öğretmen olmaz, her çocuğu kendi çocuğunuz gibi gördüğünüz an gerçek öğretmen olursunuz. İnsan oğlu geçtiği üç günlük hayatta gerisinde yaz 'iz' bırakı yada 'is' bırakır" dedi.


Deneyimlerini paylaşmasından ötürü Genel Sekreter Açar'a teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan: "Bu güzel söyleşi için Abdulkadir Açar hocamıza eğitimciler adına teşekkür ediyorum" diyerek eğitim konusunda planlama yaptıklarını ve plan dahilinde çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.