Urfa Polisi Bir Çeteyi Çökertti

17 Ekim 2017 15:12

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ekipleri... 
Şanlıurfa polisi sahte plaka ve belgelerle Şanlıurfa ve çevre illerde nakliyecilik adı altında dolandırıcılık yapan çeteyi çökertti. Ekiplerin 4 ilde yürüttüğü operasyon sonucu 12 kişi tutuklandı.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ekipleri 4 ilde ortalaşa düzenledikleri başarılı operasyon ile dolandırıcı çetesini kıskıvrak yakaladı.

Şanlıurfa'da Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik Suçlarını işleyen suç örgütüne yönelik yapılan çalışma neticesinde çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği tespit edilmesi üzerine İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nın talimatıyla ekipler harekete geçti. Farklı illerde sahte plaka ve belge düzenleyerek nakliye işi alıp yükleri başka şahıslara sattığı tespit edilen suç örgütünü yakın takibe alan ekipler operasyon için düğmeye bastı ve Şanlıurfa, Konya, Adana ve Gaziantep illerinde örgütün dolandırmış oldukları 22 ton pamuk, 40 ton buğday, 26 ton inşaat demiri, 20 ton zirai ilaç, 47 ton yonca balyası ele geçirildi ve 12 şüpheli gözaltına alındı.



Şüpheliler Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.



12 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ekiplerin ele geçirdiği malzemeler sahiplerine teslim edildi.

AJANS URFA