Mecliste URFA Logosu Tartışması

17 Ağustos 2017 00:14

Şanlıurfa UNESCO’nun yaratıcı şehirler listesine müzik alanında girmek için hazırlıklara devam ederken, bu konuda çizilen logoya meclis üyeleri tepki gösterdi.  
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarının 3.birleşiminde gündeme damga vuran konu UNESCO ‘Yaratıcı Şehir Logo’su oldu.


Şanlıurfa UNESCO’nun yaratıcı şehirler listesine müzik alanında girmek için hazırlıklara devam ederken, bu konuda çizilen logoya meclis üyeleri tepki gösterdi. Verilen tepkilerin sonunda logo, yeniden çizilmek ve değerlendirilmek üzere Araştırma ve İnceleme Komisyonu’na havale edildi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3. birleşimi Urfa City AVM binasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç’ın başkanlığında gerçekleşti. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.


‘GÖBEKLİTEPE’NİN KULLANILMASI AVANTAJ’
Meclisin gündemine damga vuran konu Şanlıurfa’nın ‘Yaratıcı Şehir Logo’su oldu. Meclise sunulan logo, üyeler arasında farklı görüşlerin ortaya atılmasına sebep oldu. Meclis üyelerinin bazıları logoyu beğendiklerini ifade ederken, bazıları ise Şanlıurfa’nın müzik kültürünü taşımadığını kaydetti. Bazı meclis üyeleri logoda Göbeklitepe’nin stellerinden birinin olmasının özellikle uluslar arası alanda Şanlıurfa’yı tanıtma konusunda kolaylık sağlayacağını ifade etti.




‘LOGO MÜZİK KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITMALI’
Bazı meclis üyeleri ise logoda yerel enstrümanların kullanılmasının Şanlıurfa’nın kültürünü ve müzik zenginliğini tanıtma noktasında daha etkili olacağını belirtti. Karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından konu, Araştırma ve İnceleme Komisyonu’na havale edildi.




“15 TEMMUZ DEMOKRASİ CADDESİ” İSMİ REDDEDİLDİ
Daha sonra mecliste İmar Komisyonu’na gönderilecek ek maddeler gündeme gelirken, İhtisas Komisyonu raporları da meclise sunuldu. İhtisas Komisyonu maddeleri arasında öne çıkan konu ise Akçakale’deki “İstasyon Caddesi” isminin “15 Temmuz Demokrasi Caddesi” olarak değiştirilmesi yönündeki talep oldu. Komisyon üyeleri tarafından yapılan araştırmada cadde isminin değiştirilmesinin vatandaşlara sorunlar çıkaracağı ve uzun yıllardır aynı isimle anılan bir bölgenin adının değiştirilmesinin adres konusunda sıkıntılar yaratacağı ifade edildi.

İstasyon caddesinin ismi de yine aynı kaldı. Akçakale-Urfa caddesinin ismi de 15 Temmuz Demokrasi Caddesi olarak belirlendi.

Öte yandan meclisteki klimaların çalışmaması nedeniyle meclis üyelerinin zor anlar yaşadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA