Kafasına Göre Fatura mı Kesiyor?

16 Ağustos 2017 00:17

Bitmeyen çilenin adı DEDAŞ, bu kez kafasına göre fatura yazdığı iddiasıyla aboneleri çileden çıkarttı. Evlerine fatura dahi gelmeyen aboneler maaşlarının yarısını kullanmadıkları elektrik için harcıyor.  
Bitmeyen çilenin adı DEDAŞ, bu kez kafasına göre fatura yazdığı iddiasıyla aboneleri çileden çıkarttı. Evlerine fatura dahi gelmeyen aboneler maaşlarının yarısını kullanmadıkları elektrik için harcıyor.


Şanlıurfa'da yaşıyorsanız ve henüz elektrik sorunu yaşamadıysanız eli kulağındadır. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. yakında sizin de çileniz olabilir.

Milyonlarca abonesi bulunan DEDAŞ, elektrik kesintilerinin yanısıra şimdi de yüksek gelen faturalar nedeniyle abonelerini mağdur ediyor. Kimine 'Pardon yanlış hesaplamışız' deniliyor kimine ise 'Yapacak bir şey yok faturanız bu ödemek zorundasınız' deniliyor. Şimdi ise DEDAŞ kafasına göre fatura kesmekle suçlanıyor.

İddiaya göre DEDAŞ ekipleri geçtiğimiz günlerde apartmanda yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir abonenin kapısını çaldı ancak kapıyı açan olmadı. Binaya giriş yapamayan ekipler 487 TL fatura bedeli çıkarıp aboneyi borçlu bıraktı. Üstelik fatura kesme zahmetinde bulunmayan kurum çalışanları sadece mesaj göndermekle yetinip, ödeme yapılmasını talep etti.

Evinde kliması olmadığını söyleyen ve bir önceki 86 TL'lik faturanın son ödeme tarihi gelmeden 487 TL'lik faturayla karşılaşınca adeta şok yaşayan abone, bin TL'lik ücretle çalıştığını ve kışlık odun almak için ayırdığı parasını yok yere DEDAŞ'a ödememek için kurumun kapısını çaldı. Abone işlemleriyle uğraşan DEDAŞ çalışanında faturasını kullandığı kilowattı öğrenmek isteyen abone "Evde yoktunuz, faturanız ve kullandığınız kilowatt bilgileri yok" yanıtıyla karşılaştı. "Madem faturam yok bu 500 TL'yi nasıl kestiniz?" sorusuna ise "Gidin itiraz edin" yanıtını aldı.

Yine itiraz için kurumun bir diğer şubesine giden abone, "Yanlışlık olmuş, gidin faturayı kesenlerle konuşun" yanıtını alınca adeta çileden çıktı.





Apartmanda yaşayan diğer abonelere de yüksek fatura kesildiğini iddia eden mağdur vatandaş, henüz inşaat halindeki binalara da fatura kesildiğini belirterek, "Bunun adı soygun. Benim muhattabım faturayı kesen değil, yetkililer. Onlar da bizi işçilere yönlendiriyor. Devlet büyüklerimiz de bu duruma sessiz kalıyor. Bana faturanı öde yanlış varsa parasını geri veririz diyorlar. O para ile kışlık odun alacaktım" dedi.





Kurumun yarattığı mağduriyet nedeniyle ekonomik olarak zor duruma düşen ve maaşlarının yarısını hatalı faturalara ödemek zorunda kalan aboneler kurum yetkililerinin de kafasına göre fatura kestiği iddia edilen ekipler için yaptırım uygulanmasını istedi.

Şanlıurfa artık elektrik sorunlarıyla karşılaşmak istemiyor.

AJANS URFA