WhatsApp'a Yeni Bir Özellik

24 Haziran 2016 07:47

WhatsApp'a,yeni ama önemli bir özellik daha geldi. 

WhatsApp, en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğundan, grup konuşmaları da uygulamanın en kayda değer parçalarından. Bu grup konuşmaları ara sıra çok bıktırıcı olabilseler de, ara sıra isteseniz de takip edemiyorsunuz.
WhatsApp, söylev içinde alıntı yapma özelliğini duyurdu.


Grup içerisinde ulaşılabilecek




Grup konuşması içerisinde bir kişiye ulaşmak bazen muhtemel olmuyor. Natürel fakat kişisel mesaj atabilirsiniz, ama hitabe grup içerisinde olması gerekiyorsa kişinin bunu göreceğini garanti edemezsiniz. Oysa son gelen bilgilere kadar WhatsApp bu durumu durdurmak için incelemeler yapıyor.




Twitter, Instagram ve Slack sözde




Ubergizmo ’nun haberine kadar, grup konuşmaları içerisinde bir kişiye ulaşabilmek için o kişiyi etiketleyebileceksiniz. Örneğin Mehmet ’e ulaşmak istiyorsanız @mehmet yazacaksınız ve o kişisel bildirim gidecek. Tıpatıp Twitter ’da yaptığımız gibi, fakat daha çok Slack benzeri bir başvuru formu.




Grup davetiyesi




Yeni gelecek özelliklerden bir diğeri ise grup konuşması daveti. Normalde WhatsApp ’ta grup kurulduğunda eğer grubu kuran kişide olması gereken bütün kişiler yahut bir problem var demekti. Idareci, diğer kullanıcıları tek tek seçerek eklemek durumundaydı.




Geliştirilen özellikle birlikte bu sıkıntı de giderildi. Grup davetiyesi, link ya da güya bir temas biçiminde olacak. Gruba katılmasını istediğimiz kişiye bu bağlantıyı verdiğimiz süre kişi gruba katılabilecek. Bahsedilen özellikler, WhatsApp ’ın beta sürümlerinde.