Türk Yıldızları Urfa'da Uçtu-İZLE

10 Nisan 2016 17:07

11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen Türk Yıldızları Hava Akrobasi uçuşuyla Şanlıurfa'nın şanına yakışır bir gösteri yaptı.VİDEOLU 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen Türk Yıldızları Hava Akrobasi uçuşuyla Şanlıurfa'nın şanına yakışır bir gösteri yaptı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin girişimleri sonucunda Şanlıurfa'da ilk kez gösteri yapan Türk Yıldızları izlemeye gelen vatandaşlarla buluştu.


Türk Yıldızları'nın Şanlıurfa'da yaptığı Hava Akrobasi gösterisini izleyen vatandaşlar, heyecan dolu anlar yaşadı. Savaş uçaklarıyla yapılması zor akrobatik hareketlere imza atan Türk Yıldızları, gösteriye gelen izleyicilere üstün pilotluk maharetlerini Şanlıurfa semalarında sundu.


Eyyübiye bölgesi Eski Havaalanı pistinde Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen gösteriyi; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş birlikte izledi.


BAKAN ÜNAL, BU TOPRAKLARDA BAYRAK İNMEZ, EZAN DİNMEZ


Şanlıurfa'nın Şanlı Destanını anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutluyorum. Şanlıurfa'da halkı 96 yıl önce destan yazdılar. Bayrak inmez, ezan dinmez ve vatan bölünmez. Bayrağımıza ve birliğimize kastedenlere diyoruz ki siz Urfa'nın neden Şanlı olduğunu, Maraş'ın neden Kahraman olduğunu, Antep'in neden Gazi olduğunu biliyor musunuz ? Birliğimiz ve beraberliğimizi bozamayacaksınız" ifadelerini kullandı.


BAKAN ÇELİK, "SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ PAZARTESİ ANKARA ŞANLIURFA'DA"


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, Ankara'yı Şanlıurfa'ya getirteceğiz sözünü anımsatarak, "Size birçok sözümüz vardı bunlardan en önemlisi Ankara'yı Şanlıurfa'ya getireceğiz demiştik. Allah'a şükür Cenabı Hak bize bunu nasip etti. Bakanlar Kurulu Toplantısı yarın ilk kez Şanlıurfa'da yapılacak. 96 yıl önce Şanlıurfa bir destan yazdı. Bu destanı sizin dedeleriniz yazdı. Siz onların torunları olarak bir heyecan içerisinde 96. kurtuluş yılını kutluyorsunuz. Şanlıurfalılar dün destan yazdılar, bugün yazıyorlar, yarında yazacaklar. 11 Nisan etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları gösterisi yer alacak. Bu etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Sayın Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve emeği geçen herkese Şanlıurfa'ya böyle güzel bir anı yaşattığı için teşekkür ediyorum. İstiklal Madalyasını takdim konusunda çabalarından dolayı da  Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şükranlarımı sunuyorum"  şeklinde konuştu.


BAŞKAN ÇİFTÇİ, İSTİKLAL MADALYASI PAZARTESİ ŞANLIURFA'DA


Şanlıurfa'da ilk kez Türk Yıldızlarının gösteri şölenini yaptığını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutlayarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın şanına yakışır etkinlikler düzenliyoruz. Hamd olsun ecdadımızın bize emanet ettiği bu kutsal toprakları ileriye taşımak adına çok çalışıyoruz. 11 Nisan Kurtuluş programları kapsamında Şanlıurfa'mızda gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'si Başkanı İsmail Kahraman ve Bakanlarımız Şanlıurfa'nın 96 yıl önce hak ettiği İstiklal Madalyasını tören ile takdim edecektir. Tüm Şanlıurfalıları davet ediyorum" dedi.


VALİ KÜÇÜK, "ŞANLIURFA TERÖRE HİÇBİR ZAMAN PRİM VERMEDİ"


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Şanlıurfa teröre hiçbir zaman prim vermedi. Şanlıurfa Peygamberlerin sofrasını tüm gelen misafirlerle paylaştı. Devletimizin Şanlıurfa'daki huzur ortamı, birlik ve beraberliğin farkında. Bunun için 96 yıl önce ecdadın kanları pahasına elde ettiği Kurtuluş zaferi dolayısıyla yarın İstiklal Madalyasını Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman tarafından verilecektir" dedi.