GÖBEKLİTEPE TEMALI DEFİLE

08 Mart 2016 06:56

Göbeklitepe temalı yöresel kıyafetler 15 ünlü manken tarafından Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde sergilenirken, kıyafetlerin tasarımını Stilist Mustafa Şahin tarafından yapıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi'nde 8 Mart Dünya Kadınları Günü etkinliği kapsamında, ünlü mankenlerin katılımıyla gerçekleştirdiği "Göbeklitepe'de Kadının Işığı" adlı yöresel kıyafet defilesiyle Şanlıurfa'nın tarih ve sanatını bir araya getirdi.


Göbeklitepe temalı yöresel kıyafetler 15 ünlü manken tarafından Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde sergilenirken, kıyafetlerin tasarımını Stilist Mustafa Şahin tarafından yapıldı.


Şanlıurfa'nın tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 12 Bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe figürlerinden oluşan yöresel kıyafet defilesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa her zaman dışarıdan gelecek olan misafirlerini ağırlamaya hazır olduğunu belirtti.


"Kadınların sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil, her gün değerini bilmemiz gerekir" diyen Başkan Nihat Çiftçi, Kadınların toplum içindeki önemini anlattı.


Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlenen bu güzel etkinlikle, Şanlıurfa'mızın tarihi, kültürel ve eski yaşantılarının tanıtılması amacıyla kendine özgü desenleri sanatsal yönden kıyafetle uluşturduk. Kadınları sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hatırlamak yerine yaşam kaynağımız olan kadınları, her gün değerini bilmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu defilenin amacı Tarih ve sanatı buluşturmak ve Şanlıurfa'nın kültürünü kıyafetler üzerindeki motiflerle halkımıza sunmaktır." dedi


ŞANLIURFA,  HUZUR VE BARIŞ ŞEHİRDİR


Şanlıurfa'nın huzur şehri olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa, her zaman dışarıdan gelecek olan misafirlerin


ağırlamaya devam edecek. Şanlıurfa, huzur ve barışın şehridir. Emeği geçen tüm Şanlıurfalıları kutluyor ve tebrik ediyorum. İnşallah hepimiz şehrimizin tanıtılması adına daha güzel program ve etkinliklerde bir araya geliriz" dediKonuşmasının ardından Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde bulunan Göbeklitepe figürleriyle gerçekleştirilen defileyi izleyen Başkan Nihat Çiftçi, katkılarından dolayı Stilist Mustafa Şahin ve defileye katılan mankenlere teşekkür etti.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  defileye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Vali Vekili Oğuz Şenlik ve Eşi Ebru Şenlik, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve kadınlar katıldı.


Öte yandan yarın ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlenecek. Saat 09.30 da başlayacak olan programda Kadın ve Kültür merkezlerinin tanıtımı, çocuk gösterisi ile Yöresel kıyafetlerin defilesi ve okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifika dağıtım törenleri gerçekleştirilecek.