DELİOĞLU 2015 Yılını Değerlendirdi

15 Eylül 2015 00:58

Türkiye Judo Federasyonu Şanlıurfa Judo il temsilcisi M.Mücahid Delioğlu; 

        Türkiye de adından sıkça söz ettiren Şanlıurfa’ lı Judocular her geçen yıl başarıdan başarıya koşuyor. Şanlıurfa da en başarılı amatör spor branşı olan Judo’ nun 2015 yılı yarışma sezonunun sona ermesinin ardından görüşlerini aldığımız Türkiye Judo Federasyonu Şanlıurfa Judo il temsilcisi M.Mücahid Delioğlu; “ Şanlıurfa Judo ailesi olarak 2015 yılında da Şanlıurfa’ mızı en başarılı şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Sezon başında çevre illerimiz ile ortak çalışma kampları ve müsabakalar düzenledik. Şanlıurfa’ lı 3 Judocumuz Olimpiyat hazırlık merkezine (TOHM) davet edildi.


 Spor genel müdürlüğü' nün sporun tabana yaygınlaştırılması ve Olimpiyat hazırlık merkezlerine daha fazla sporcu kazandırılması amacı ile organize ettiği Anadolu Yıldızlar Liginin 1.etabında her yıl olduğu gibi bu yılda takım halinde Güneydoğu da takım halinde Şampiyon olduk. Anadolu yıldızlar liginin 2.etabı olan yarı final müsabakalarında ise Doğu ve Güneydoğu da takım halinde Şampiyon olduk ve Türkiye Finallerine kalarak Türkiye’ nin en başarılı illerinden biri olduğumuzu bir kez daha ispatladık. Türkiye Finallerinde ise 46kg Judocumuz Yakup Çiftçi Türkiye 2.si oldu ve Şanlıurfa’ ya gümüş madalya kazandırdı. 


 Milli Eğitim Bakanlığı' nın düzenlediği okullar arası yıldızlar Judo müsabakalarında ise Judocularımızdan Muhammed Serhat Çelik 60kg da gümüş madalya kazandı. Ayrıca Üniversite sporları federasyonu’ nun düzenlemiş olduğu Türkiye Şampiyonasında Judocumuz Adil Can Demir Türkiye 3.sü oldu. Rize de yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında ise 46kg da Türkiye 3.sü olduk ve son olarak Kırşehir de yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ise Judocumuz M.Ali Ravi tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve şehrimize altın madalya kazandırdı. Şanlıurfa Judo ailesi olara  En büyük hedefimiz Şanlıurfa dan bir Dünya Şampiyonu çıkarmaktır. Urfa’ lı çocuklarımız bunu başarabilecek tarihe ve güce sahiptir. Şanlıurfa Judo ailesine göstermiş olduğu özel ilgiden dolayı Judo Federasyonu başkanımız Sn. Fatih Uysal’ a, Judo Federasyonu Teknik Kurul üyemiz Ali ihsan Delioğlu’ na ve Şanlıurfa halkına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.