İBO İBO'DAN MAKAS ALDI!

10 Kasım 2013 11:59

Tatlıses, eşi Ayşegül, kızı Elif Ada ve oğlu Ahmet ile birlikte müzeyi gezdi.İbrahim Tatlıses, balmumundan yapılmış heykelinin kendisine benzemediğini söyledi.  


Türkücü İbrahim Tatlıses, eşi ve çocuklarıyla birlikte; Harran Kapı Mahallesi'nde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içerisinde eski enstrümanlar ile Şanlıurfalı müzik adamlarının balmumundan heykellerinin bulunduğu İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'ni gezdi.


ZILGITLARLA KARŞILANDI


Müzenin açılışı için düzenlenen törene katılan Tatlıses, gelişi sırasında kendisini yakından görmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zılgıtlarla karşılanan Tatlıses'e dokunmak isteyenler zaman zaman izdihama neden oldu.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın müzik kenti olduğunu belirterek kentle bütünleşmiş müzik adamlarına, Tatlıses'in adı verilen müze ile vefa borçlarını ödemeyi amaçladıklarını söyledi. Fakıbaba konuşmasının ardından müzenin açılış kurdelesini Tatlıses ile birlikte kesti. Açılışın ardından Tatlıses, eşi Ayşegül, kızı Elif Ada ve oğlu Ahmet ile birlikte müzeyi gezdi.



'BANA BENZEMİYOR'


İbrahim Tatlıses, balmumundan yapılmış heykelinin kendisine benzemediğini söyledi.


Balmumu heykelinin yanağından makas alıp öpücük veren Tatlıses, daha sonra müze önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Çok duygulandığını ifade ederek gözyaşı döken Tatlıses şunları söyledi:



'Buraya eşimle dostumla ve en son numaram Elif hanımla birlikte geldim. Yanımda ilk numara Ahmet ve son numara Elif Ada'yla müze açılışına geldim. Hiçbir şeyi inkar etmem; ben ciğerci Ahmet'in oğluyum. Benim hiç burnum havaya, kafam da kaf dağına gitmez. Ben her zaman ayağınızın dibindeyim. Ben mağarada doğduğumu söylediğimde herkes 'Bundan bir şey olmaz' demişti. O zaman ben 'Urfa'da Oxford vardı da ben mi okumadım?' demiştim. Şimdi çocuklar gençler çok şanlısı annenizin, babanızın kıymetini bilin.'