BU TESBİH 600 LİRA

24 Ekim 2013 09:00

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, "8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri"nde stant açan tespit ustası Ahmet Kavuşak, el emeği ve göz nuru... 

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, "8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri"nde stant açan tespit ustası Ahmet Kavuşak, el emeği ve göz nuru ile işledikleri tespihleri 300 ila 600 lira arasında satıyor. Şanlıurfa’daki atölyede imal ettikleri tespihleri İstanbul’a getirip görücüye çıkaran Ahmet Usta, özellikle kehribar tespihlerinin tutulduğunu söyledi. Kehribar taşının Rusya’dan getirildiğini ve çok pahalı olduğunu belirten Ahmet Kavuşak, bir çok işlemden geçirdikten sonra bu taşın tespihe dönüştürüldüğünü anlattı.


Tespit meraklısına yönelik üretim yaptıklarını kaydeden Ahmet Usta, “Aksi halde piyasada bir liraya tespit varken kimse gelip 400, 500 lira verip tespih almaz. Meraklısı zaten sıradan tespit taşımaz. İşimizden memnunuz.” dedi.


Müslüm AKTÜRK...İstanbul